На Прикарпатті близько 50 енергетиків стали донорами крові для військовослужбовців (ФОТО)

Автор: Застава Максим

19 Чер, 2024 10:49

Поділитись публікацією
На Прикарпатті близько 50 енергетиків стали донорами крові для військовослужбовців (ФОТО)

18 червня у “Прикарпаттяобленерго” минула перша частина марафону донорів крові, до якого долучилися близько 50 працівників.

Читайте також: У кількох мікрорайонах Франківська можливе відключення поза графіками через ремонтні роботи

Кров здавали надвірнянські, богородчанські та яремчанські енергетики, а сам благодійний захід відбувся у Надвірній, пише “Галка” з посиланням на енергетичну компанію.

“Здати крові для наших захисників і захисниць, – розповідає директор філії “Південна” Дмитро Буняк, – це найменше що ми можемо зробити у якості подяки й шани, тим хто щодня віддає своє здоров’я та життя. Наші працівники систематично долучаються до цієї доброї акції, а за потреби додатково їдуть до Івано-Франківська в Центр крові впродовж року”.

Енергетик додає, колектив добре розуміє важливість донорства, адже 12 працівників компанії — у лавах ЗСУ.

 

“Крововтрата – найчастіша причина смертності на полі бою, — пояснює лікарка-трансфузіолог Івано-Франківської обласної станції центру крові Марта Орестівна. – А запити на компоненти крові туди у стабілізаційні центри та госпіталі, що першими приймають важкопоранених бійців, постійні й масштабні”.

Водночас медикиня додає, потреба у крові для цивільних лікарень та онкоцентрів аж ніяк не зменшилася. Ба більше, скорочується число донорів, які на постійній основі впродовж років допомагали іншим.

“Галка” писала, хто може бути донором крові і які є протипокази.