ФЕЙК ТИЖНЯ: голова облради Сич у 2023 році придбав квартиру в Лондоні за £1,1 млн

Автор: Вадим Войтик

20 Чер, 2024 10:30

Поділитись публікацією
ФЕЙК ТИЖНЯ: голова облради Сич у 2023 році придбав квартиру в Лондоні за £1,1 млн

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич у 2023 році начебто придбав квартиру в елітному районі Лондона за  £1 150 000. Принаймні так стверджує проросійський блогер Анатолій Шарій. 

Інформацію про своє “відкриття” блогер розмістив на своєму телеграм-каналі.

“Повідомляють, що крім купи нерухомості в Україні, у … (Сича, – ред.) є квартира вартістю понад мільйон в елітному районі Лондона, придбана 2023 року.

У якості доказу наведені скріншоти будинку та британського пошукового сайту 192.com. З інформації видно, що квартира ніби як придбана у червні 2023 року людиною на ім’я Олександр Сич за £1 150 000.

А що в декларації?

За мірками Івано-Франківська голова обласної ради Олександр Сич дійсно має доволі високі доходи. Як писала “Галка” у 2023 році він заробив 1 468 946 гривень (в середньому – 122 412 грн на місяць), що відображено в його декларації на сайті НАЗК.

Втім, з “купи нерухомості”, про яку пише Шарій, у Сича є лише квартира та недобудований будинок у приміському селі. 

Може не задекларував?

Можливо. Але при спробі знайти власника цієї ж квартири на сайті 192.com інформації у відкритому доступі немає. Тож скріношот в блозі Шарія не виглядає правдивим. 

 

У Великій Британії існує три форми володіння нерухомістю. 

  • Freehold (фріхолд) – безстрокове і повноправне володіння об’єктом нерухомості. Власник має право власності, як на ділянку землі, так і на всі будівельні споруди, розташовані на ній.
  • Leasehold (лізхолд) – обмежений термін володіння нерухомістю, але, як правило, володіння на правах довгострокової оренди. Власник є повноправним власником споруди, квартири, а ділянка землі належить йому на правах оренди. Такий тип володіння нерухомістю поширений для житла в багатоквартирних будинках.
  • Commonhold (коммонхолд) – колективне або пайове володіння нерухомістю на правах власності.

Вулиця Grantully, де “поселився” голова облради Прикарпаття, розташована у районі Вестмінстер, це самий центр Лондона. 

Житловий особняк на 104 квартири Leith Mansions був побудований між 1899 і 1900 роками і заселений у 1901 році. 

Буквально поруч Бейкер-Стріт, де приблизно у час будівництва Leith Mansion “мешкав” Шерлок Голмс. За часи, що минули людство значно спростило пошук інформації, тим більше, що пан Шарій навів точну адресу житла.

Отримати офіційну інформацію з британського реєстру нерухомості можливо, але оплатити її можна лише з місцевої кредитної картки. Це відома проблема, яку нам допомогла вирішити колишня працівниця “Галки”, яка наразі мешкає на туманному Альбіоні. 

Як видно з реєстру квартиру 27 дійсно придбали у форматі лізхолд 2 червня 2023 року. Новими власниками стали Patrick Michael Christys та Emily Jane Carver.

До речі Патрік (це саме він, адже на його сторінці згадана і дружина Емілі, – ред.) – ведучий вечірнього шоу на приватному новинному каналі GB News.

Мораль

Не треба бути Шерлоком Голмсом, аби спростувати брехню від Шарія.

Читайте також: Івано-Франківська обласна рада затвердила бюджет на 2024 рік (ФОТО)