Калуська громада просить балансоутримувачів доріг на Бурштин, та у селі Студінка відремонтувати їх (ФОТО)

Автор: Соня Грейда

25 Чер, 2024 20:12

Поділитись публікацією
Калуська громада просить  балансоутримувачів доріг на Бурштин, та у селі Студінка відремонтувати їх (ФОТО)

Уже впродовж багатьох років дорога Калуш-Бурштин та дорога в межах села Студінка в жахливому стані. Калуська громада просить відремонтувати їх.

Про це пише Галка з посиланням на мера Калуша Андрія Найду.

Балансоутримувачем шляху Калуш-Бурштин є Служба відновлення та розвитку інфраструктури Івано-Франківської області.

“Сюди ми вже неодноразово зверталися з відповідними листами щодо врегулювання Службою ситуації. За цей рік – тричі. Асфальтне покриття у вкрай критичному стані. Є мінімум два відтинки дороги, які вже можна вважати непроїзними. Водії змушені об’їжджати ці ділянки узбіччям. У вибоїнах, що там утворилися, легко можна залишити колесо. Чи навпаки – у місцях, де асфальт викривився та піднявся – можна залишити піддон”, – пише Найда.

Весною ситуація була трохи кращою, кажуть в міськраді. Але з урахуванням того, що ця дорога не бачила капітального ремонту близько 20 років, навіть торішній ямковий ремонт, який проводила Служба, не допоміг. Поряд із залатаними ямами утворюються нові.

Дорога в межах села Студінка, яка знаходиться під впорядкуванням ДП «Дороги Прикарпаття», теж в критичному стані, пише Найда.

При в’їзді в село відтинок близько 200 метрів потребує ремонту. З іншого боку села – 600 метрів дороги також у критичному стані.

“Минулого року ми намагалися своїми силами дещо поліпшити ситуацію, працівники КП «Калушавтодор» защебенили та грейдером вирівняли цю ділянку. Але всі ми розуміємо, що цього не досить. Тим паче близько 10 років дорога в Студінці не бачила капремонту”, – підмітив Найда.

Щороку громада звертається до ДП «Дороги Прикарпаття», щоб вони хоча б здійснили у Студінці ямковий ремонт – наразі безрезультатно, пише голова громади.

Щиро сподіваємося, що і Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області, і ДП «Дороги Прикарпаття» відреагують на проблему, знайдуть вирішення цієї ситуації та приведуть до ладу стан доріг, що в їхній зоні відповідальності.