Розбив два свої телефони: Тищенку обрали запобіжний захід

Автор: Соня Грейда

25 Чер, 2024 21:39

Поділитись публікацією
Розбив два свої телефони: Тищенку обрали запобіжний захід

Київський Печерський районний суд обрав запобіжний захід нардепу Миколі Тищенку у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це пише Галка з посиланням на УП.

Тищенку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також нардеп повинен здати паспорти для виїзду за кордон і не відлучатися з місця проживання без дозволу слідства, носити е-браслет та не спілкуватися з фігурантами та свідками справи.

Крім того, прокурор під час засідання повідомив, що Тищенко розбив два свої телефони, коли йому вручали підозру. А прокурор попросив долучити до матеріалів справи відео, на якому нардеп розбиває об стіл свої телефони.

“Він ударяє телефон об кам’яний стіл, а потім – інший. Після того, як він одного разу вдарив, то його зламав майже навпіл. Потім кидав на підлогу та на стіл”, – каже прокурор.

На засіданні Тищенко заявив, що прийшов до Ради за президентом і продовжить втілювати його ідеї в життя. Потім він сказав, що його хтось потягнув за плече ще до того, як йому узгодили та вручили підозру. Депутат продемонстрував у залі суду роздруковані фото, які начебто це доводять.

Описуючи події 20 червня, Тищенко заявив, що був у Дніпрі на слідчих діях і вже після завершення йому на зустріч йшли троє молодих людей з дитиною і почали ображати і лаяти депутата.

Нардеп у суді сказав, що після зауваження хлопці почали “булити і аб’юзити” його та його помічницю Евеліну Андрієвську. Поруч йшов “випадковий” та “незнайомий” депутату поліцейський, який проводив слідчі дії, і Тищенко попросив захисту.

Депутат також підмітив, що просив військового подякувати йому за “убд військового”, тому що він “робив цей закон”. За словами Тищенка, поліцейському не сподобалося фото на документах одного з молодих людей, і вони покликали представника ТЦК.

Згодом він сказав, що навіть після цього інциденту попри посвідчення нардепа його заяву не зареєстрували поліцейські. Він заявив, що тепер йому, поліцейському та помічниці Андрієвській загрожують.

Читайте також: В ОДА очікують, що мерія Франківська покаже свій реальний внесок у карантинну допомогу бізнесу