У Франківську мотоциклісти збирають 210 тисяч на дрони для ЗСУ (ФОТО)

Автор: Соня Грейда

07 Лип, 2024 18:11

Поділитись публікацією
У Франківську мотоциклісти збирають 210 тисяч на дрони для ЗСУ (ФОТО)

7 липня у Франківську близько сотні мотоциклістів відкрили благодійний захід «Мотозустріч 2024». Вони хочуть зібрати гроші на дрони для 74 батальйону 102 бригади.

Про це пише Галка з посиланням на Репортер.

7 липня в Івано-Франківську від Вічевого майдану до пам’ятника Степану Бандері рушила колона байкерів. Так мотоциклісти відкрили благодійний захід «Мотозустріч 2024». Далі всі учасники на площі «Бастіону» проводили аукціон, ярмарок та грали живу музику. 

За словами одного з організаторів «Мотозустрічі» Юрія Гуляка, усіма можливими способами вони намагаються зібрати 210 000 грн для купівлі дрона Mavic 3 для 74 батальйону 102 бригади ТрО.

“Ми зробили мотопробіг, мотозбір, мотореєстрацію по 500 грн з кожного мотоцикла. Наразі, зареєстрували уже понад 80 мотоциклів. Також з нами є громадське об’єднання «Невтомні» з Коломиї. Вони продають солодощі, сувеніри. Хлопці-волонтери привозять різні розмальовані ракети, тубуси від снарядів. Хто як може, так і долучається. Усе для того, аби тільки зібрати потрібну нам суму”, – розказує Гуляк.

Гуляк називає мотоциклістів – найбільш організованими людьми, тому уже другий рік поспіль у Франківську і проводять такий захід. Тим більше каже, багато мотоциклістів зараз на війні.

На мотозахід приїхав ветеран Андрій Каратник на псевдо «Лисий». Він воював з 2014 року у складі добровольчого українського корпусу «Правий сектор». З початком повномасштабного вторгнення воював у складі 95 окремої десантно-штурмової бригади.

“Брав участь у боях за Макарів, а пізніше перевівся в склад 46 окремої аеромобільної бригади і воював на Херсонському напрямку. Там отримав поранення і вже повернувся в цивільне життя. Мотоспільнота – це колектив, емоції. І вони дуже схожі на спільноту військових. Є той дух братерства. І, власне, серед моїх побратимів є дуже багато мотоциклістів. Тому це дуже часто ходять паралельно мотоциклісти і військові”, – розказує Андрій.

Громадська організація «Невтомні» з Коломиї приїхала цілою командою та привезла з собою найрізноманітніші сувеніри, вишиванки, дерев’яні ікони, різні смаколики.

Це все будуть продавати, аби додатково виручити гроші на дрони. Також з ними приїхали народні музики, які вже шукають місце на стометрівці, аби зібрати кілька гривень до загального збору.