Очільник “Нафтогаз” Олексій Чернишов відвідав пошкоджений обстрілом франківський університет (ФОТО)

Автор: Іра Блаженко

08 Лип, 2024 11:43

Поділитись публікацією
Очільник “Нафтогаз” Олексій Чернишов відвідав пошкоджений обстрілом франківський університет (ФОТО)

В Івано-Франківську приїздила делегація із Нафтогазу разом з її очільником Олексієм Чернишов. Вони відвідали ІФНТУНГ, щоб побачити масштаби руйнувань внаслідок російської атаки, оцінити комплекс виконаних робіт з їх подолання та намітити подальші плани з відновлення університету.

Після обстрілу Група Нафтогаз заявила, що готова профінансувати відновлювальні роботи, щоб студенти могли якнайшвидше повернутися до навчального процесу в стінах рідного університету.

Очільник університету Ігор Чудик не применшує й наявності проблем та викликів, які слід подолати до початку нового навчального року:

“Якнайшвидше відновлення освітнього процесу та гарантування безпечного освітнього середовища є пріоритетними завданнями для університету. Підтримка й допомога наших партнерів підсилює нашу віру в те, що підготовка фахівців нафтогазового, енергетичного, інженерного та інших профілів в ІФНТУНГ розпочнеться своєчасно”.

Питання неперервності нафтогазової освіти хвилює й Олексія Чернишова, оскільки ІФНТУНГ працює над підготовкою профільних інженерних кадрів, має сучасне обладнання, кваліфікованих викладачів та науковців. І удар по нафтогазовій освіті – це удар по галузі. Тож очільник групи Нафтогаз запевнив, що компанія докладе також всіх зусиль, щоб 2024-2025 навчальний рік в ІФНТУНГ розпочався вчасно.

Читайте також: Як обстріляний росіянами франківський університет нафти й газу розпочав навчальний рік (ВІДЕО)