Стартап Assisterr, заснований франківцем Гавриляком, залучив майже $2 мільйони на розвиток

Автор: Іра Блаженко

28 Лип, 2024 15:07

Поділитись публікацією
Стартап Assisterr, заснований франківцем Гавриляком, залучив майже $2 мільйони на розвиток

Стартап Assisterr, заснований українцями Миколою Гавриляком (родом з Івано-Франківська) та Дмитром Діменком, залучив $1,7 млн на розвиток. Оцінка їхнього продукту – конструктора малих моделей штучного інтелекту, становить $25 млн.

Про це пише “Галка” з посиланням на Forbes Ukraine.

Assisterr – це персональний ШІ-асистент, заточений на інвестиції у крипторинку. Який допоможе займатися моніторингом своїх проєктів, або ж здійснювати пошук нових проєктів для вкладень.

“Ми отримали необхідні ресурси щоб продовжувати розвивати продукт, команду і загалом рости”, – розповів “Галці” Микола Гавриляк. 

Співзасновник Assisterr та СРО Дмитро Діменко зазначив, що стартап став одним із лідерів своєї ніші з понад 50 SLMs (малі мовні моделі) і понад 150 000 зареєстрованих користувачів на платформі.

Компанія надає можливість розробникам та креаторам створювати власні нішеві ШІ-моделі на базі інфраструктури, яку будує Assisterr на базі блокчейну Solana. Водночас зареєстровані користувачі платформи можуть контрибʼютити власні дані в обрану ними модель.

Assisterr опирається на малі мовні моделі (Small Language Models) замість великих мовних моделей (Large Language Models). Малі моделі потребують меншого обсягу даних і можуть працювати on edge – на мобільних пристроях, ноутбуках чи малих серверах.

Раніше Assisterr було обрано для участі в програмі Google for AI Startups, з фінансуванням у розмірі $350 000, на потреби у GPU/CPU та хмарної інфраструктури стартапу.

Читайте також: Микола Гавриляк запустив видання для української криптоспільноти - Сryptota