«Спілка волонтерів Прикарпаття» вкотре збирає “гуманітарку” для бійців, а невдовзі – знадобляться гроші на ремонт машин (ФОТО)

Автор: Жанна Головенко

29 Лип, 2024 15:11

Поділитись публікацією
«Спілка волонтерів Прикарпаття» вкотре збирає “гуманітарку” для бійців, а невдовзі – знадобляться гроші на ремонт машин (ФОТО)

Заступник голови ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття” Андрій Паляниця розповів про діяльність місцевих волонтерів, про потреби військових і закликав прикарпатців долучатися до допомоги. 

9 серпня “Спілка волонтерів Прикарпаття” вчергове поїде з гуманітарною допомогою на схід до військових. Тож родичі та небайдужі можуть приносити все, що хотіли б відправити бійцям (їжу, ліки, амуніцію тощо) за адресою вул. Михайла Грушевського, 21. Приміщення спілки знаходиться у міській раді. 

“Хто хоче передати посилки своїм рідним, до 14:00 години 9 серпня може приходити. Після обіду ми вже не будемо приймати, бо почнеться завантажування автомобілів, підготовка вже до виїзду”, — говорить Андрій Паляниця. 

За словами волонтера, попри поширений міф, нібито їжа на фронті вже не потрібна, насправді на війні можу трапитися всяке: 

“Все залежить від підрозділу та обставин. Наприклад, ми їхали на Лиманський напрямок, це була непланова поїздка. Привезли 2,8 тонни продуктів, бо хлопцям прилетіло прямо в склад з запасами харчів. Поки логістика ЗСУ працювала, ми закрили питання з їжею на тих пару днів, адже цілий батальйон чи навіть два батальйони залишилися без їжі”, — пригадує волонтер. 

Проте, уточнює Андрій Паляниця, найголовніше — це приносити харчі, які швидко не псуються. 

Він зазначає, що крім продуктів зі збору від людей, команда “Спілка волонтерів Прикарпаття” регулярно возить на фронт автівки, які їхні майстри ремонтують тут на місці. 

“Найближчі дні ми будемо відкривати монобанку на ремонт автомобілів. Велика кількість автомобілів, багато звернень. Іноді набираємо запчастини в борг і поступово віддаємо. Зараз у нас є дві машини з двох підрозділів, які вже ремонтуються. У майбутній поїздці один автомобіль поїде на схід, і ще два приїдуть на ремонт”, — говорить Андрій Паляниця. 

Читайте також: У Франківську продаватимуть трофеї з передової, аби допомогти ЗСУ