Мерія планує віддати зелену зону озера під будівництво реабілітаційного центру – депутат

Автор: Зелінська Тетяна

30 Лип, 2024 14:05

Поділитись публікацією
Мерія планує віддати зелену зону озера під будівництво реабілітаційного центру – депутат

Депутат Івано-Франківської міської ради Олексій Петечел стверджує, що 2 серпня міськрада планує оголосити інвестиційний конкурс на будівництво реабілітаційного центру біля міського озера зі сторони вулиці Гурика.

Про це інформує “Галка” з посиланням на допис депутата.

“Це означає, що, по-перше, зеленої зони чи громадського простору не буде. По-друге, щоб інвестору було цікаво збудувати реабілітаційний центр, йому має бути надано можливість збудувати БІЛЬШЕ”, – каже Олексій Петечел.

Він додає, що франківська влада не раз обіцяла збудувати реабілітаційний центр, але жодного разу своєї обіцянки не стримали.

Як писала “Галка”, наприкінці 2018 року в Івано-Франківську між орендарем землі “Гаразд Україна” й депутатами, та активісти ВО “Свобода розгорівся скандал через вказану ділянку. Фірма планує побудувати поблизу міського озера розважально-відпочинковий комплекс. Натомість, у міській раді заявили, що дозвільних документів у будівельної компанії немає й громада не віддасть землю під забудову.

Тоді міська влада поспіхом встановила капличку й дитячий майданчик. Також певний час там тривав цілодобовий прийом громадян.

25 лютого 2020 року на засіданні міської ради повідомили, що стару угоду про оренду буде розірвана. Натомість укладуть нову: 2,8244 га землі терміном на 12 років відійде “гараздам”, а 1,1766 га опікуватиметься місто. На останній ділянці планують створити парк, який утримуватиме комунальне підприємство “Центр розвитку міста та рекреації”.