Чотирьом учасникам конфлікту на блокпості у Ворохті оголосили про підозру

Автор: Іра Блаженко

31 Лип, 2024 16:20

Поділитись публікацією
Чотирьом учасникам конфлікту на блокпості у Ворохті оголосили про підозру

4 липня між мешканцями селища Ворохта та військовослужбовцями Верховинського РТЦК та СП стався конфлікт. На відео, які поширювалися мережею, помітно, що місцеві люди обурені людьми у військовій формі. Та після суперечки б’ють авто зі військовим всередині, яке здає назад. Після цього помітно військового, якого забризкали газовим балоном. Кільком учасникам сутички оголосили про підозру.

Про це пише “Галка” з посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

У результаті сутички 47-річний військовослужбовець отримав хімічний опік від перцевого балончика. Також невідомі особи завдали йому декілька ударів в обличчя. 
 
Спільно зі співробітниками УСБУ та за силової підтримки КОРДу, поліціянти провели одночасно кілька десятків обшуків у Ворохтянській громаді. Вилучили мобільні телефони у фігурантів та інші речові докази, які направили на проведення необхідних експертиз.
 
Слідчі Слідчого Управління ГУНП В Івано-Франківській області оголосили про підозри чотирьом фігурантам, які вчиняли хуліганські дії.
 
Правопорушники – 1984, 1987, 1995 та 2004 років народження. Всі вони місцеві мешканці, раніше не судимі. Суд невдовзі обере підозрюваним запобіжні заходи. Санкція статті передбачає покарання від обмеження волі до п’яти років до ув’язнення на строк до чотирьох років.
 
Як писала “Галка” раніше, 30 липня у Ворохті пройшли обшуки у 18 хатах. Слідство встановило близько 20 людей, причетних до сутички.