На Прикарпатті перевірили укриття: для чверті населення немає місця

Автор: Застава Максим

02 Сер, 2024 18:01

Поділитись публікацією
На Прикарпатті перевірили укриття: для чверті населення немає місця

В Івано-Франківській області станом на друге серпня є 790 захисних споруд, які здатні вмістити 76% населення.

Читайте також: Цьогоріч на Прикарпатті 174 дітей-сиріт влаштували у сімʼю

Про це свідчать підсумки комплексної перевірки сфери цивільного захисту області, яка тривала два тижні. Загалом Прикарпаття отримало позитивну оцінку від ДСНС, пише “Галка” з посиланням на голову Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлану Онищук.

“У ході перевірки члени комісії на місцях надавали методичну допомогу та роз’яснення щодо виконання конкретних заходів цивільного захисту, тож низку недоліків вдалося усунути одразу”, – каже Онищук.

Заступника голови ДСНС України Володимир Демчук озвучив ключові аспекти перевірки, зокрема, які стосуються завершення модернізації автоматизованої системи оповіщення, стану пожежної безпеки та наявності укриттів у закладах освіти.

Крім того, комісія рекомендувала утворити оперативно-чергові служби для реагування на можливі надзвичайні ситуації при Івано-Франківській, Надвірнянській РДА, Бурштинській, Галицькій, Надвірнянській тергромадах. Це пов’язано із тим, що область час від часу потерпає від природних катаклізмів.

“Вважаю, що мета перевірки досягнута. Проводиться великий обсяг роботи й органами місцевого самоврядування і місцевими органами влади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту”, – підсумував Демчук.