Порушення на мільйони та неефективні управлінські рішення: Держаудитслужба перевірила “Комфортний дім” (ЛИСТ)

Автор: Вадим Войтик

06 Сер, 2024 10:00

Поділитись публікацією
Порушення на мільйони та неефективні управлінські рішення: Держаудитслужба перевірила “Комфортний дім” (ЛИСТ)

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області провело планову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства “Управляюча компанія “Комфортний дім“. Підвищення тарифів аудитори не вимагали.

Інформація про це та акт ревізії є в розпорядженні “Галки“. 

За результатами проведеної ревізії встановлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 1248,11 тис. грн (в т. ч. збитки – 1248,11 тис. грн), з яких в ході ревізії усунуто 176,66 тис. грн (в т.ч. збитки – 176,66 тис. грн); інших порушень на суму 913,29 тис. грн (завищення вартості необоротних активів), які усунуто, та виявлено фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій, що призвели до непродуктивних (зайвих) витрат підприємства на суму 844,95 тис. гривень“, – йдеться у листі за підписом начальника управління Богдана Грицака. 

Керівнику КП “Комфортний дім” направлено обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень.

Також про результати ревізії проінформовано Окружну прокуратуру міста Івано-Франківська, Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та міського голову м. Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

При цьому зазначаємо, що у вищевказаному листі не вимагалось підвищення підприємством тарифів на послуги управління багатоквартирними будинками“, – окремо зазначили аудитори. 

Як писала “Галка” в Івано-Франківську виконавчий комітет таємно підвищив тарифи на квартплату майже удвічі. 

Читайте також: Понад 100 млн грн квартплати планує отримати від населення КП “Комфортний дім” у 2024 році