Франківські художники відкрили виставку до Дня Незалежності (ФОТО)

Автор: Макогін Святослав

16 Сер, 2024 18:08

Поділитись публікацією
Франківські художники відкрили виставку до Дня Незалежності (ФОТО)

Івано-Франківська спілка художників відкрила виставку до Дня Незалежності. Вона триватиме до 10 вересня. 

Про це пише Галка із місця події. 

Ця виставка є традиційною та відбувається щорічно напередодні Дня Незалежності. В ній беруть участь художники-спілчани та презентують свій творчий звіт. Тематика експозицій стосується національної свідомості та патріотизму. Тут присутні як воєнні мотиви, так й іконопис, пластика на дереві, витинанки та інші мистецькі вироби.

“Кожен автор пізнається за своєю манерою виконання. Сюжети є різноплановими та стосуються теми українства. Вони відображають роль нашої нації у світі, передусім наше майбутнє.

Ця виставка вирізняється тим, що тут присутні скульптурні портрети. Зокрема, портрет козака Мамая та портрети громадських діячів міста. Є скульптурні композиції “молитва за Україну” авторства Ігоря Семака.

Вражає портрет військового Андрія Гуля авторства Богдана Бринського”, – каже голова правління Івано-Франківської обласної організації спілки художників – Світлана Повшик”.

“Виставка є відображенням фарби та думки, в ній викладено враження художників та що їх оточує”, – додає художник Мар’ян Заборський.