“Заробили” понад мільйон доларів: на Київщині начальників ТЦК затримали на хабарі

Автор: Іра Блаженко

16 Сер, 2024 14:23

Поділитись публікацією
“Заробили” понад мільйон доларів: на Київщині начальників ТЦК  затримали на хабарі

На Київщині викрили трьох організаторів, які допомагали уникати призову. Ними виявились очільники двох районних ТЦК столичного регіону та їхній спільник – громадянин країни Південного Кавказу.

Про це пише “Галка” з посиланням на Службу безпеки України.

Розслідування виявило, що затримані пропонували військовозобов’язаним “послуги” з уникнення призову за 37 тисяч доларів США. За цю суму вони забезпечували підроблені документи про непридатність до служби та допомогу в проходженні військово-лікарської комісії. Фігуранти справи зберігали понад 1,2 мільйона доларів готівкою у спеціально облаштованих схованках у своїх будинках.

Під час затримання посередника у столичному ресторані, коли він отримував 50 тисяч доларів від нових клієнтів, були також затримані двоє посадовців ТЦК. Крім того, в оселі іноземця знайшли велику кількість зброї.

Затриманим оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: за перешкоджання законній діяльності ЗСУ та за надання неправомірної вигоди службовій особі. Їм загрожує до 8 років ув’язнення. Розслідування триває з метою встановлення всіх деталей злочину та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.