Оголосили дні жалоби: у Болехівській громаді попрощають із військовим Миколою Смоляком

Автор: Іра Блаженко

21 Сер, 2024 15:02

Поділитись публікацією
Оголосили дні жалоби: у Болехівській громаді попрощають із військовим Миколою Смоляком

21 серпня 2024 року скорботний кортеж із тілом загиблого захисника України Миколи Смоляка прибуде до Болехова у другій половині дня. Жителів громади закликають віддати шану військовому, створивши живий коридор вздовж вулиць, через які проїде кортеж.

Про це пише “Галка” з посиланням на Болехівську міську раду.

Мешканців Болехова просять утворювати живий коридор зі сторони Долини вздовж вулиць: Данила Галицького – площа Івана-Франка – 24 серпня – Гузіївська – О.Степанівни – с.Гузіїв.

Миколу Смоляка поховають у Гузієві.
 
Цього року військовослужбовцю мало виповнитися 40 років. У 2014 році він приєднався до Мукачівського прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України. Служив у Курахівці, Мар’їнці, Маріуполі та Луганську.
 
За час служби був нагороджений відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції” (Указ від 17.02.2016 № 53/2016), нагрудним знаком “Учасник АТО”, відзнакою “За бойову звитягу” від Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради, а також почесною відзнакою “Захисник України м. Стрий”. Він отримав численні подяки та грамоти від командирів військових частин та представників органів влади різних рівнів. Після початку повномасштабної війни продовжив службу у складі механізованого відділення механізованої роти. Загинув під час виконання бойового завдання внаслідок мінно-вибухової травми.

У зв’язку із загибеллю Миколи Смоляка під час бойового завдання, в громаді оголошено Дні жалоби на 21 та 22 серпня. Скасовано всі заходи, заборонено звучання розважальної музики в закладах торгівлі, громадському транспорті та ресторанах. Державний Прапор України на адмінбудівлях буде приспущено з траурними стрічками.

Читайте також: На війні загинув мешканець Болехівщини Микола Смоляк