“Цілі є постійно, потрібні дрони!”, – командир РУБАК коломийської 10 бригади “Скиба” (ВІДЕО)

Автор: Турій Роман

01 Вер, 2024 20:20

Поділитись публікацією
“Цілі є постійно, потрібні дрони!”, – командир РУБАК коломийської 10 бригади “Скиба” (ВІДЕО)

Під час волонтерської поїздки у Донецьку область разом з командою Стаса Ковановського,  головний редактор “Галки” Роман Турій поспілкувався з командиром роти розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів 10 окремої гірсько-штурмової бригади Андрієм “Скибою” Скібіном.

У короткій розмові – про поточну ситуацію на фронті та потреби ЗСУ.

– “Скиба”, поділися своєю оцінкою ситуації на тій ділянці фронту, за яку відповідає твій підрозділ зокрема.

– Ситуація, як завжди – кацап лізе, його постійно треба вбивати, постійно робота йде. Ситуація контрольована. В деяких випадаках ворог просувається, в деяких ми. Працюємо щодня, знищуємо, намагаємося робити це багато.

– Востаннє ми зустрічалися у лютому. Тоді ти казав, що місячна потреба у дронах – близько 400 у місяць. Наскільки ситуація і потреба змінилася? 

– Зараз у мого підрозділу близько 700 вильотів на місяць. Це суто FPV, без мавіків і “крил”. Інтенсивність росте. Кількість екіпажів зростає, кількість цілей зростає.

– А чи вистачає пілотів?

– Запит на пілотів постійно є. Зараз їх вистачає, але їх ніколи не буде багато. Саме зараз у мене проблема не в пілотах, а в засобах. Я можу поставити розрахунки на напрямки, скажімо п’ять. Але в мене в мене не вистачить дронів на їх роботу. Бо цілі є постійно.

– То що ти б сказав українцям зараз?

– Потрібні дрони! Всі, – FPV, Мавіки, крила. Постійно.

@galka.if Під час волонтерської поїздки у Донецьку область головний редактор “Галки” Роман Турій поспілкувався з командиром роти розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів 10 окремої гірсько-штурмової бригади Андрієм “Скибою” Скібіном. У короткій розмові – про поточну ситуацію на фронті та потреби ЗСУ. #Тайстра #10огшбр #скиба #донбас #україна ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

До слова, в рамках поїздки на Донбас Роман Турій передав РУБАК “Тайстра” 10 ОГШБр нічний Мавік, на який збирали читачі і друзі “Галки” в рамках Мегагалкозбору на 600 тисяч гривень.

фото – Сергій Мельниченко

Читайте також: Що не так з Telegram: розбір “Галки”