Діяльність міської влади схвалюють 31% мешканців громади, – дослідження ОПОРИ

Автор: Іра Блаженко

11 Вер, 2024 12:38

Поділитись публікацією
Діяльність міської влади схвалюють 31% мешканців громади, – дослідження ОПОРИ

З’явилася соціологія щодо підтримка влади Івано-Франківська. Позитивніше оцінюють діяльність місцевої влади старші опитані та мешканці сіл.

Ці дані 11 вересня презентувала “Опора” у соціологічному дослідженні “Суспільно-політичні погляди: Iвано-Франкiвська ТГ”, пише “Галка” з презентації.

Більшість опитаних франківців (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.

Діяльність міського голови скоріше схвалюють 38% опитаних (16% — не схвалюють, 42% і схвалюють, і не схвалюють). Діяльність міської ради схвалюють 31% (17% — не схвалюють, 48% — і схвалюють, і не схвалюють).

Діяльність голови обласної ради схвалюють 25%, 15% — не схвалюють, 38% і схвалюють, і не схвалюють. Діяльність Голови обласної державної адміністрації схвалюють 19%, стільки ж (19%) – не схвалюють, 41% — і схвалюють, і не схвалюють.

Перш за все, на думку респондентів, кошти міського бюджету мають спрямовуватися на військову сферу (64%) та підтримку чинних військовослужбовців, ветеранів і їхніх сімей (48%). Молодь частіше зазначає про необхідність збільшення витрат на медицину, культуру, освіту й облаштування укриттів. Чоловіки частіше говорять про необхідність підготовки до зими. Про підтримку чинних військовослужбовців частіше зазначали ті, хто має родичів у ЗСУ.

В опитуванні взяли участь 400 респондентів серед мешканців Івано-Франківської громади віком від 18 років. Проводили його у кінці серпня.

соціологія: підтримка влади Івано-Франківська

соціологія: підтримка влади Івано-Франківська