Долина отримала геліосистему для безперебійного гарячого водопостачання в дитячому садочку

Автор: Іра Блаженко

15 Вер, 2024 14:30

Поділитись публікацією
Долина отримала геліосистему для безперебійного гарячого водопостачання в дитячому садочку

Долина перемогла у конкурсі проєктів “Енергія Сонця для діточок”, який організувала Держенергоефективності. Один із садочків міста обладнають геліосистемою для безперебійного гарячого водопостачання.

Міський голова Долини Іван Дирів розповів “Галці”, що геліосистеми встановлять на дитячому садочку “Зірочка”. Вони допоможуть зменшити використання електроенергії для нагріву води. 

“Це установки, які складаються з двох частин. Перша – це акумулятори, скляні труби у футлярах, в яких церкулює вода. Це як лінза працює. Коли світить сонце, вода нагрівається і зберігається у великих акумуляторах тепла, які ізольовані й тепло там не втрачається. Система працює як бойлер. Тільки не від електромережі, а від сонця. Максимально це ефективно влітку, навесні і восени. Взимку менше, та всеодно сонце буде трохи гріти воду”, – розповів Іван Дирів.

Такі установки стоять у ще у кількох дитячих садочках міста, які встановлювали раніше за різними програмами з енергоефективності. За словами міського голови, такими ж системами згодом планують обладнати й решту садочків.

Змонтувати геліосистеми мають впродовж кількох тижнів.

Читайте також: “Інгалятор просто неба”: у Долині хочуть встановити градирню за 2 мільйони гривень