Вчителька із Калуша перемогла у всеукраїнському спортивному проєкті й отримала інвентар для ліцею (ФОТО)

Автор: Застава Максим

17 Вер, 2024 09:46

Поділитись публікацією
Вчителька із Калуша перемогла у всеукраїнському спортивному проєкті й отримала інвентар для ліцею (ФОТО)

Вчителька Калуського ліцею №2 Леся Ганущак перемогла у всеукраїнському проєкті “Грай за рівність” для викладачів фізичного виховання.

З-поміж 80 вчителів з 24 областей України, що брали участь в проєкті Klitschko Foundation, вчителька фізичної культури не лише пройшла інтенсивний 4-денний тренінг, а й виграла для своєї школи сучасний спортивний інвентар, який дозволить проводити заняття у 6 модулях НУШ (нової української школи – ред.), пише “Галка” з посиланням на Калуську міську раду.

“Коли я побачила, що відкрито прийом заявок — одразу подала всі документи. Бо завжди мріяла створити середовище, де кожна дитина, незалежно від статі, почувається рівною на спортивному майданчику чи в спортзалі. Адже саме ми, вчителі, часто впливаємо на мотивацію та мрії наших учнів. Проєкт Klitschko Foundation дав мені інструменти та знання, щоб це втілити”, – розповідає вчителька Калуського ліцею №2 Леся Ганущак.

Тренінгова програма мала на меті створити гендерно-рівні умови на уроках фізичної культури. Крім того, значна частина інтенсивних занять присвячена розвитку у вчителів навичок заохочувати своїх підопічних до занять спортом.

“Як і більшість вчителів я відчуваю свою відповідальність, в першу чергу — за безпеку учнів. Але також і за їхній вибір. Звісно, я не вимагаю, аби вони ставали чемпіонами. Та навіть те, що вони оберуть 40-хвилинне заняття будь-яким видом спорту замість провисання у гаджетах – вже маленька перемога”, – додає Ганущак.

учасники проєкту “Грай за рівність”

Довідково. Проєкт «Грай за рівність» успішно втілюється з 2022 року. Вчителі фізичного виховання залучили понад 20 000 дітей з різних регіонів України до спортивних активностей в межах проєкту. 

“Грай за рівність” — це проєкт, покликаний допомогти побачити не просто учениць, які потребують підтримки на уроці фізичного виховання. Це проєкт, який допомагає роздивитись особистість. Без штампів, ярликів та стереотипів. Klitschko Foundation має амбітну місію стерти гендерні стереотипи в спорті. Урівняти можливості дівчат та хлопців в їхніх шансах на успішне та вільне майбутнє», – каже директорка Klitschko Foundation Ангеліна Осадча.

Klitschko Foundation — благодійна організація, яка інвестує в майбутнє України через всебічний розвиток молодих людей. Фонд реалізував понад 160 проєктів та залучив 2,5 мільйони учасників за 21 рік діяльності.

DFB-Stiftungen Egidius Braun — фонд, заснований Німецьким футбольним союзом у 2001 році, займається соціально-спортивними проєктами в Німеччині та країнах Східної Європи.