Не масло, а спред: на Франківщині поліція викрила постачальника неякісних продуктів військовим (ФОТО)

Автор: Макогін Святослав

17 Вер, 2024 12:29

Поділитись публікацією
Не масло, а спред: на Франківщині поліція викрила постачальника неякісних продуктів військовим  (ФОТО)

Як стверджують правоохоронці, лише за одним договором сума завданих збитків майже 580 000 гривень. Отримані гроші підозрюваний легалізував через фінансову допомогу різноманітним суб’єктам господарювання без фактичного повернення коштів. За скоєне йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна. 

Про це пише “Галка” з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Між оборонним відомством та низкою комерційних структур були укладені договори щодо постачання вершкового масла для військових частин, дислокованих в Івано-Франківській області, загальною вартістю 10 мільйонів гривень.

Однак, як встановили поліціянти, замість вершкового масла постачальник закупив небезпечний для здоров’я та дешевий спред з пальмовою олією, який продавав Збройним силам за цінами дорогого масла.

“Лише за одним із договорів, укладеним з підконтрольним депутату Київради товариством, сума завданих збитків становить майже 580 000 гривень.

Отримані за поставлену продукцію кошти, фігурант легалізував шляхом нібито надання поворотної фінансової допомоги різноманітним суб’єктам господарювання”, – повідомили у поліції.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції провели санкціоновані обшуки в офісах фірм-постачальників та за місяцями проживання причетних осіб. Керівникові одного з товариств повідомили підозру за службове підроблення, шахрайство, легалізацію (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом).

За скоєне керівникові комерційної структури може загрожувати до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.