Росіяни просунулися біля Стельмахівки, в Гродівці та Українську- Deepstate

Автор: Макогін Святослав

18 Вер, 2024 08:29

Поділитись публікацією
Росіяни просунулися біля Стельмахівки, в Гродівці та Українську- Deepstate

За добу протягом 17 вересня на фронті зафіксовано 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають. На Харківському напрямку російські війська штурмували позиції в районі Вовчанська.

Повідомляє “Галка” із посиланням на незалежний аналітичний ресурс “Deepstate”.

Ситуація на фронті

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські захисники поранили на Харківському напрямку та знищили п’ятдесят вісім російських окупантів, знищили дві артилерійські системи, 44 БПЛА, п’ять одиниць автомобільної техніки та одну одиницю спеціальної техніки. Також пошкоджено п’ять артилерійських систем, один автомобіль та дві одиниці спецтехніки окупантів.

Війська РФ тринадцять разів атакували українські позиції на Куп’янському напрямку неподалік населених пунктів Синьківка, Новоосинове, Кругляківка, Андріївка, Колісниківка, Петропавлівка, Лозова. Підрозділи сил оборони відбили 12 наступальних дій. Ситуація залишається напруженою, триває одне боєзіткнення.

На Лиманському напрямку за день росіяни атакували 12 разів українських захисників в районі Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки, М-Торського та Невського. Також авіація РФ завдала ударів некерованими авіаційними ракетами у Твердохлібовому.

Ворог двічі штурмовими діями намагався вибити українських військових із Сіверського напрямку. Сили окупанта зосередили на позиціях у Верхньокам’янську та Виїмці. Атаки відбиті українськими захисниками, тож на цих напрямках ворог не досяг успіху.

На Краматорському напрямку українські війська відбили шість спроб російських загарбників просунутися поблизу Часового Яру, Кліщіївки та Білої Гори. Вісім атак відбито, триває одне боєзіткнення. На Торецькому напрямку росіяни завдали авіаударів поблизу Щербинівки, Торецька та Неліпівки.

Основні зусилля армія РФ концентрує на Покровському напрямку. Тут протягом дня росіяни атакували 34 рази в районах Гродівки, Новоторецького, Орлівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки та Зеленого поля. 30 атак українські захисники вже відбили, ще чотири боєзіткнення тривають.

Сьогодні окупанти втратили на цьому напрямку 220 вбитих та поранених військових РФ. Чотири автомобілі та один мотоцикл знищено. Також військові ЗСУ пошкодили танк та п’ять автомобілів росіян.

На Курахівському напрямку українські захисники відбили 43 атаки росіян по наших позиціях. Окупанти спробували просуватися біля Цукириного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки та Констянтинівки. Одинадцять боєзіткнень триває, але ситуація контрольована.

На Времівському напрямку російські війська штурмували чотири рази передній край української оборони в напрямку Вугледара. Українські воїни відбили три ворожі атаки, триває одне боєзіткнення.

П’ять боєзіткнень зафіксовано на Оріхівському напрямку біля Новоданилівки та Щербаків. Одне боєзіткнення досі триває.

На Придніпровському напрямку чотири штурмові дії ворога безрезультатні, втрат позицій не відбулося.

Втрати рф

  • особового складу / personnel ‒ близько/ about 637010 (+1130) осіб / persons,
  • танків / tanks ‒ 8691 (+6) од,
  • бойових броньованих машин / troop-carrying AFVs ‒ 17080 (+3) од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 18154 (+25) од,
  • РСЗВ / MLRS – 1188 (+0) од,
  • засоби ППО / anti-aircraft systems ‒ 947 (+0) од,
  • літаків / aircraft – 369 (+0) од,
  • гелікоптерів / helicopters – 328 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level – 15354 (+25),
  • крилаті ракети / cruise missiles ‒ 2592 (+0),
  • кораблі /катери / warships / boats ‒ 28 (+0) од,
  • підводні човни / submarines – 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн/ vehicles and fuel tanks – 24784 (+45) од,
  • спеціальна техніка / special equipment ‒ 3109 (+18).

 

Читайте також: Російські окупанти захопили Долинівку на Донеччині, а також змогли просунутися біля Макіївки та в Торецьку