Понад 4000 терористів у Сирії та Лівані отримали поранення внаслідок вибухів пейджерів

Автор: Вадим Войтик

18 Вер, 2024 09:42

Поділитись публікацією
Понад 4000 терористів у Сирії та Лівані отримали поранення внаслідок вибухів пейджерів

Тисячі бійців “Хезболли” у Бейруті та в інших містах дістали поранення через вибухи своїх пейджерів, які вони використовували для зв’язку. Ліван вважає, що пейджери зламані та дистанційно підірвані Ізраїлем.

За останніми даними кількість поранених у Лівані та Сирії після вибухів пейджерів сягнула 4000. Десятки загиблих і ще 500 при смерті. Серед них, високопоставлені офіцери й командири “Хезболли” та їхні соратники, включно із синами депутатів “Хезболли”.

Іранські ЗМІ пишуть, що зазнав поранення під час масових вибухів посол Ірану в Бейруті Моджтаба Амані.

Загалом унаслідок секретної операції, яку приписують Ізраїлю, на території Лівану і Сирії вибухнуло близько 5000 пристроїв. Сотні поранених терористів продовжують надходити в лікарні з усього Лівану.

Бойовики “Хезболли” використовують пейджери як низькотехнологічні засоби зв’язку, намагаючись уникнути ізраїльського відстеження їхнього місцезнаходження, повідомили два джерела, знайомі з діяльністю угруповання.

“Моссад вмонтував у пристрій плату з вибуховим матеріалом, яка отримує код. Її дуже важко виявити будь-яким способом. Навіть за допомогою будь-якого пристрою або сканера”, – пише Reuters.