У франківському театрі ляльок готують виставу-детектив за твором Любові Загоровської (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

20 Вер, 2024 17:14

Поділитись публікацією
У франківському театрі ляльок готують виставу-детектив за твором Любові Загоровської (ФОТО)

В Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок ім. Марійки Підгірянки готують виставу за твором «Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина» франківської письменниці Любові Загоровської.

Про це пише “Галка” з посиланням на Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки.

У казці йдеться про те, як раптово переплуталися свята в Україні та Америці, й українські діти не отримали від Миколая жодного подарунка, натомість усі пакунки дісталися їхнім ровесникам у США. Ситуація повторилася на Різдво, коли до маленьких американців не завітав Санта Клаус, а от в Україні діти виявили, що їхні шкарпетки чомусь наповнені солодощами.

Працюють над  прем’єрою режисерка-постановниця Івано-Франківського театру ляльок Ольга Гнатюк та художниця-постановниця з Харкова Дар’я Кушніренко.

“Придбала книжку ще декілька років тому, й одразу зрозуміла, що цю казку можна втілити на сцені. Бачу її у форматі детектива, коли діти з України та США спільно шукають причини того, чому ж виникла плутанина зі святами Миколая та Різдвом”, – розповідає Ольга Гнатюк.

Дар’я Кушніренко під час засідання Художньої ради театру продемонструвала, як казкова історія виглядатиме на сцені. 

“Будуть окремі декорації для локацій в Україні та США, вони відрізнятимуться за різдвяними атрибутами, які притаманні для обох країн. Але буде і дещо спільне для всіх”, – розповідає художниця.

Також на сцені планують зробити нагадування про військових ЗСУ, бо ігнорувати ситуацію, яка відбувається в країні, не можна.

Читайте також: Володимир В’ятрович презентує у Франківську книгу про війну за свободу від УПА до ЗСУ