“Це могла бути голова будь-якого захисника зеленої зони”,- Янчук про побиття активіста (ВІДЕО)

Автор: Соня Грейда

21 Вер, 2024 14:06

Поділитись публікацією
“Це могла бути голова будь-якого захисника зеленої зони”,- Янчук про побиття активіста (ВІДЕО)

Івано-франківський активіст Сергій Янчук, автор ідеї облаштування парку Ветеранів України у зеленій зоні поблизу міського озера, прокоментував побиття Андріана Волгіна, яке сталося 20 вересня на вулиці Івасюка.

21 вересня поблизу міського озера у Франківську проходила чергова толока захисників зеленої зони. На ній був присутній Сергій Янчук, який був свідком конфлікту за участі захисників ідеї побудови реабілітаційного центру та активіста Андріана Волгіна. Про це пише Галка з місця зустрічі із ЗМІ. І переповів деталі конфлікту. 

“У Фейсбуці я побачив пост якогось не місцевого блогера про те, що я і Андріан працюємо за російські гроші. Я знайшов номер телефону цього блогера, зателефонував йому і ми домовилися про зустріч. Як ми вже потім з’ясували, ця людина родом з Бердянська, нащо він сюди приїхав, нащо він записував ці провокативні прямі трансляції – незрозуміло. І так сталося, що Андріан перший з ним зустрівся, і я не чув їхньої розмови повністю.

Але очевидно, що мій побратим не стримався в емоціях і дав цьому блогеру ляпаса. Коли я вже підбіг, почав заспокоювати ситуацію, підбігли Микола Бітюк і різні активісти, які виступають за забудову біля міського озера. У Андріана є відео, як Микола Бітюк біжить на нього і піднімає камінь. Коли я обернувся, побачив, що Андріана всі б’ють. Він втратив свідомість, впав обличчям на землю, з голови пішла кров. Після того викликали поліцію, я попросив, щоб викликали швидку”, – розповідає Янчук.

Після цієї бійки Янчук заявив, що активісти зеленої зони вже бояться за своє життя і здоров’я:

“У нас є своя група, де є активісти, які виступають за створення Парку Ветеранів. І дівчата писали, що вони дуже нажахані, бояться йти на толоку, щоб так само не сталося якихось неприємних речей з ними. Я вам скажу, що це неприйнятна річ, люди себе не контролюють. Ці люди поводяться, як бандити.

Це могла бути моя голова, чи ще когось з наших активістів. Така поведінка неприйнятна, ці люди повинні бути максимально покарані, а ще краще ізольовані”, – вважає Янчук.

Наразі Андріан Волгін знаходиться в обласній лікарні на стаціонарному лікуванні. У чоловіка була розсічена голова, йому наклали шви. Янчуку відомо, що даний блогер із “Сармат TV” також у лікарні і також має претензії до Волгіна.

Раніше Галка писала, що Андріан Волгін побачив в мережі відеозвернення чоловіка, котрий ображав захисників зеленої зони поблизу озера.

Читайте також: Без свідомості з розбитою головою: захисник зеленої зони після бійки потрапив у лікарню (ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)