У Франківську презентують книжку Іванни Стеф’юк “Дідова правда”

Автор: Макогін Святослав

24 Вер, 2024 17:40

Поділитись публікацією
У Франківську презентують книжку Іванни Стеф’юк “Дідова правда”

25 вересня о 18:00 в “Домі Мулярових” проведуть презентацію книги Іванни Стеф’юк «Дідова правда». Письменниця та етнографиня розповідатиме про історію предків й українські традиції.

Про це “Галка” дізналася від освітньо-волонтерського простору Гончаренко центр.

За словами організаторів, книга «Дідова правда» є відображенням історії України в мініатюрі: затоплена Бакота, долі військових УПА, родини, вивезені до Німеччини чи Казахстану, виживання під час Голодоморів. Це сильні та світлі історії людей, які змогли здолати час.

“Україна в мініатюрі, у невеликих образках, інкрустованих діалектом. Причому дуже різним, залежно від того, звідки родом сюжет — із Кобаків, Ключева, а чи Бакоти. Читати «Дідову правду» — це як заглядати у дзеркало, де бачиш себе і свою історію з іншого боку, але насправді дуже зблизька”, —  кажуть організатори заходу.

Іванна Стеф’юк — літературознавиця, кандидатка філологічних наук, авторка багатьох книжок та лауреатка літературних премій. У своїх працях  письменниця поєднує документальні історії з власними спогадами, шукаючи відповіді на питання сучасності через минуле.

“У своїй творчості письменниця звертається до минулого, аби знайти відповіді на питання сьогодення. Вона пов’язує незбагнене й містичне з цілком реальним і побутовим. Іванна Стеф’юк  поєднує документальну оповідь  з власними спогадами”, — розповідають організатори.

Зареєструватися на подію можна за посиланням. Адреса проведення: “Дім Мулярових”, вул. Чорновола, 5.