У Франківську провели дитячий фестиваль «Відкриті уроки футболу» (ФОТО)

Автор: Макогін Святослав

27 Вер, 2024 20:40

Поділитись публікацією
У Франківську провели дитячий фестиваль «Відкриті уроки футболу» (ФОТО)

 24 вересня на стадіоні «Хет-Трик Арена» провели захід для спілкування та встановлення дружніх зв’язків між дітьми.  Учасниками події стали 72 дитини, серед яких — діти з особливими освітніми потребами, діти внутрішньо переміщених осіб, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти військовослужбовців.

Про це пише “Галка” із посиланням на Українську асоціацію футболу.

Подію розпочали з урочистої церемонії відкриття під Гімн України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх героїв України, які полягли  за Україну. Після урочистої частини стадіон був повністю переданий у розпорядження дітлахів. Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Далі команди розійшлися по секторах, на які було поділене футбольне поле.

Усі мали змогу почергово займатися під керівництвом інструкторів-волонтерів на кожному із секторів. Виконання різноманітних спеціальних вправ перетворило дійство на масштабний фізкультурно-спортивний захід. За словами організаторів дитячі усмішки стали найкращою нагородою всім, хто доклався до його організації”, – кажуть організатор

“Учасники футбольного свята отримали незабутні враження, чудові емоції та досвід. А ще — радість від гри. Завдяки таким проєктам ми вчимо наших дітей отримувати задоволення від участі, показуємо можливість весело провести дозвілля в колі друзів. А це найважливіше в наш час, час, насичений різноманітними гаджетами”, – пишуть на сторінці Української асоціації футболу.

На завершення кожна дитина отримала від організаторів диплом учасника й ексклюзивну футболку від УАФ.

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій «Відкриті уроки футболу» за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.