Магнітик за донат: “Здорова Родина” збирає на аптечки та фізрозчин для ЗСУ

03 Жов, 2024 13:35

Поділитись публікацією
Магнітик за донат: “Здорова Родина” збирає на аптечки та фізрозчин для ЗСУ

Щодня на фронті наші захисники зазнають поранень різного ступеня тяжкості. У таких умовах бойові медики виконують надзвичайно важливу місію – вони рятують життя під час боїв. Щоб їхня робота була максимально ефективною, необхідно забезпечити їх якісними медикаментами, які будуть включені в бойові аптечки та рюкзаки.

З 11 червня 2024 року мережа аптек “Здорова Родина” та аптеки-партнери розпочали благодійний збір коштів на підтримку наших захисників на фронті. Усі небайдужі можуть долучитися до цієї ініціативи, придбавши благодійні магніти. Ця ініціатива є нашим внеском у допомогу тим, хто щоденно бореться за наше мирне майбутнє.

Вартість одного магніту — 30 гривень. Переглянути аптеки в яких  Ви зможете придбати благодійні магніти, можна ТУТ.

У наявності є три різновиди магнітів, тож кожен зможе вибрати той, що припаде до душі. Всі зібрані кошти ми планували спрямовувати на закупівлю фізіологічних розчинів і медичних препаратів для наших воїнів на передовій. 

Ми радо інформуємо, що наразі ця ініціатива відбуватиметься в партнерстві з благодійним фондом Сергія Притули. Це благодійна організація, заснована відомим українським волонтером та телеведучим Сергієм Притулою. Фонд активно займається підтримкою українських військових та цивільних осіб, постраждалих від війни. Основні напрямки діяльності включають закупівлю військової техніки, медичних засобів, гуманітарної допомоги, а також реалізацію освітніх та культурних проєктів. 

Тепер усі вилучені кошти, з даної ініціативи, будуть передаватися на мілітарний напрямок фонду для забезпечення аптечок  медичними препаратами, а бойові рюкзаки — фізрозчинами для військових. 

Зокрема, ми отримали запит на такий перелік медикаментів, який будемо формувати та передавати раз на місяць:

  • Для рюкзаків: Стерофундин 500 мл (60 одиниць), Натрію Хл 500 мл (30 од.),  Натрію Хл 100 мл (90 од).
  • Для аптечок: Парацетамол 500 мг (2000 таблеток), Мелоксикам 15 мг (1000 таблеток),  Моксифлоксацин 400 мг (1000 таблеток), Бинт стерильний 5*10 см (1000 од), Голки декомпресійні (1000 од), Шприци 2 мл та 5 мл (по 200 од), В/в катетер 18G (200 од).

Олександр Мусатов, керівник відділу тактичної медицини, зазначив, що команда тактичної медицини Фонду Сергія Притули вже 2,5 роки передає бійцям аптечки та рюкзаки для бойових медиків. Він підкреслив, що це стало можливим завдяки донатам і допомозі від компаній-партнерів:

“Ми вважаємо, що кожна аптечка, кожен турнікет, кожен флакон фізрозчину, який ми передаємо на фронт врятує чиєсь життя. Тому ми безмежно вдячні всім донорам, партнерам, бізнесам, які підтримують медичний напрям фонду”.

Зі свого боку, вони зосереджують свої зусилля на тому, щоб уважно слухати і враховувати запити бойових медиків, забезпечуючи їх усім необхідним для порятунку життя своїх бійців. З початку повномасштабного вторгнення команда тактичної медицини Фонду Притули передала близько 270 000 одиниць медицини для ЗСУ, НГУ, спецпідрозділів СБУ та ДССТ.

“Звісно, насамперед ми намагаємося закрити потреби бійців, які перебувають на лінії зіткнення. І саме ваша участь, як донорів, дає можливість нашим хлопцям і дівчатам воювати і повернутися додому живими. Разом до Перемоги!”, — додав Олександр Мусатов.

Євген Лате, бойовий медик 126 бригади 30 корпусу морської піхоти, підкреслює, що бойовим медикам на полі бою та під час евакуації часто доводиться вводити пораненим розчини: 

“Це означає, що кожний раз, коли медик має застосувати транексамову кислоту для зменшення кровотеч, провести рідинну ресуситацію при значних опіках, провести місцеве знеболення лідокаїном та багато іншого, фізрозчин є необхідним”.

Бойовий медик також наголосив, що будь-яка домедична допомога на полі бою, яка потребує інфузій, не може обійтися без фізрозчину. 

“Фізрозчин — це база, на якій побудована домедична допомога”, — зауважив Євген Лате.

Мережа аптек “Здорова Родина” вже неодноразово підтримувала волонтерські організації у забезпеченні військових медикаментами:

Цей напрям нам, як мережі аптек, дуже близький, так як розуміємо, що таким чином ми допомагаємо зберігати життя і здоровʼя наших героїв. Військові — це наш захист і наше майбутнє. Тому, купуючи ліки для свого здоровʼя, Ви можете потурбуватися і про військових, придбавши благодійний магніт. Він нагадуватиме Вам про те, що сьогодні Ви зробили добру справу. Колекціонуйте магніти і добрі справи разом з нами”, — закликає Анна Звір, директор маркетингу мережі аптек ”Здорова Родина”.

Долучайтеся до благодійного збору, мета якого – забезпечити наших військових життєво важливими фізрозчинами та медичними засобами. Купуючи один з благодійних магнітів, Ви робите свій внесок у здоров’я та безпеку тих, хто бореться за нашу свободу.

Зараз, як ніколи, важливо об’єднатися та підтримати наших героїв. Ваш маленький крок може зробити велику допомогу. Усі кошти будуть передані фонду Сергія Притули, який спрямовує допомогу безпосередньо на передову.

Ми будемо звітувати щомісяця, щоб Ви могли бачити реальні результати вашої підтримки. У разі потреби ми також самостійно закриватимемо необхідні запити для забезпечення наших військових медикаментами. 

На різдвяні свята ми підсумуємо загальні результати збору. Ваша підтримка є важливою і допоможе забезпечити наших захисників необхідними засобами. Разом ми зможемо зробити більше для нашої країни. 

Дякуємо за вашу допомогу та небайдужість! Здоров’я Вам і Вашій родині!