Збірна України з футзалу пройшла у півфінал ЧС: «ураганівець» Шотурма відзначився голом

Автор: Макогін Святослав

30 Вер, 2024 12:15

Поділитись публікацією
Збірна України з футзалу пройшла у півфінал ЧС: «ураганівець» Шотурма відзначився голом

У пятому поєдинку фінального турніру ЧС-2024 збірна України з футзалу в 1/4 фіналу обіграла команду Венесуели.

Про це пише “Галка” із посиланням на Українську асоціацію футболу.

На груповому етапі наша збірна спочатку поступилася Аргентині (1:7), а потім перемогла Анголу (7:2) та Афганістан (4:1). Посівши у квартеті друге місце, в 1/8 фіналу синьо-жовті здолали команду Нідерландів (3:1). Нашим суперником у чвертьфіналі виявилася Венесуела, яка несподівано перемогла Іспанію — 2:1, забивши вирішальний м’яч на передостанній хвилині. 

На старті зустрічі в Ташкенті українці кілька разів пробили по воротах, а на 5-й хвилині відкрили рахунок, коли Абакшин замкнув простріл Корсуна від лицьової. Венесуельці зуміли швидко відігратися — передачу партнера замкнув Мільтон Франсія.

Надалі була низка небезпечних ударів від збірної України, проте Вільялобос стояв стіною. Утім, на 14-й хвилині українські футзалісти таки забили — Чернявський накрутив візаві й кіпера та відпасував на Шотурму, який розстріляв ворота. Незабаром удруге забив Абакшин, зігравши на добиванні після удару Семенченка.

Проте венесуельці одразу відповіли двома голами. Спершу Віамонте скористався обрізкою Абакшина й виграв дуель у Сухова, а потім Відаль у дотик замкнув пас партнера з ауту. На 18-й хвилині українці знову повели — Абакшин із чудової позиції пробив у поперечину, але тут же після подарунку від суперника таки відправив м’яч у ворота. Надалі Сухов здійснив пару сейвів, а до перерви встиг забити Швед, замкнувши передачу Шотурми з ауту. 5:3.

На старті другого тайму Семенченко з передачі Абакшина збільшив перевагу українців. Пізніше відзначився Сухов — голкіпер отримав пас від Шведа на власній половині й після ефектного соло розписався у воротах. Венесуельці почали використовувати п’ятого польового й на 30-й хвилині скоротили відставання зусиллями Морільйо.

Невдовзі Чернявський забив восьмий гол у ворота Венесуели, розібравшись із кіпером після закидання Сухова. На 38-й хвилині Абакшин перехопив м’яч, а Микитюк забив уже в порожні ворота. Тож у підсумку маємо перемогу — 9:4.

Збірна України з футзалу зіграє в півфіналі чемпіонату світу вперше з 1996 року. Протистоятиме нашій команді Бразилія, а відбудеться гра 2 жовтня в Ташкенті.