План-мінімум з мобілізації для Прикарпаття виконуємо — обласний ТЦК

Автор: Застава Максим

30 Вер, 2024 20:06

Поділитись публікацією
План-мінімум з мобілізації для Прикарпаття виконуємо — обласний ТЦК

Мінімальні показники з мобілізації, які визначають для Івано-Франківської області, виконують. Втім без порушників не обходиться.

Читайте також: "Постійно бігати, ховатись і ухилятись від військового обов’язку не вийде", - начальник Франківського ТЦК і СП Володимир Бабанін

Про це розповів тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП Андрій Мороз, пише “Галка” з посиланням на “Західний кур’єр”.

“На рівні держави мінімальні показники, які визначаються для нашої області, ми виконуємо. Не буду говорити, що це нам вдається легко. Є труднощі, відтак перевиконання плану в нас немає”, – ділиться Мороз.

Водночас він відзначає, закон про мобілізацію, який вступив у дію 18 травня, а також постанова Кабінету міністрів №560 від 16 травня дещо спростили роботу ТЦК.

“Найкорисніша новація це, звичайно, оновлення військово-облікових даних. Тепер ми маємо актуальні дані про військовозобов’язаних, їх місце реєстрації, телефон. Адже багато осіб зареєстровані були за однією адресою, а проживали за іншою. Таким чином ми не могли вручити цим військовозобов’язаним повістки, бо не знали їхнього місця перебування. Зміни в законодавстві дали нам можливість зібрати актуальні дані про військовозобов’язаних і внести їх в систему “Оберіг”. Тепер ми розуміємо, де людина живе, як з нею можна зв’язатися, де вона працює, — додає Мороз.

Втім, каже, залишається категорія осіб, яка не оновила військово-облікові дані. Вони автоматично стали порушниками військового обліку і їх притягнуть до адміністративної відповідальності.