Як відбувається проектування аквапарків?

Автор: Соня Грейда

02 Жов, 2024 18:10

Поділитись публікацією
Як відбувається проектування аквапарків?

Проектування аквапарку можна назвати дуже серйозним заходом. Мова йде не лише про красу та прибутковість для власників, а й безпеку відвідувачів. При відповідальному підході до завдання вдасться скоротити терміни виконання. Ще замовники оптимізують грошові витрати.

Етапи проектування: що включено

Важливо, що проектування аквапарків включає реалізацію стандартних процесів:

  • продумування загальної концепції закладу, складання кошторису та переліку будматеріалів;
  • аналіз низки факторів: розташування, кількість відвідувачів, час роботи (у які сезони функціонуватиме), зонування простору, організація додаткових приміщень;
  • створення докладних креслень та макетів;
  • оформлення замовлення на виготовлення гірок та інших конструкцій;
  • дотримання ДСТУ та законодавчих норм;
  • прокладання комунікацій (найнеобхідніший етап) – вентиляція, водопостачання, проводка, система протипожежної безпеки, кліматизація (опалення та кондиціювання), зв’язок;
  • внутрішнє оздоблення, декор, монтаж освітлювальних приладів.

Також потрібно пам’ятати про бюрократичну частину. В обов’язковому порядку на руках мають бути всі документи, дозволи, результати експертиз, висновки комісії.

Ще один момент: важливо звертатись лише до кваліфікованих професіоналів, які мають досвід у проектуванні аквапарків. Вони знають усі вимоги, законодавчі акти, тому якісно впораються з поставленим завданням.

Спорудження та обслуговування

Перш ніж розпочати будівництво об’єкта, фахівці готують робочий майданчик. Вони створюють котлован, займаються заливкою фундаменту. Потім здійснюються зведення самої «коробки», укладання всіх комунікацій та електричних кабелів.

Увага приділяється складанню та монтажу гірок та атракціонів. Проектувальник правильно обирає зону для облаштування. Ще він визначає оптимальну відстань від однієї конструкції до іншої. Додатково не слід забувати про комплекси, куди входять повноцінні містечка, гідромасажні ванні, дитячі куточки та ін.

Як тільки спеціалісти все поставили і зафіксували, вони приступають до серії контрольних тестувань. Сюди входять запуск води в басейни, перевірка міцності всіх конструкцій, герметичності.

Нерідко будівельні компанії пропонують обслуговування – санобробку, регулярний огляд швів та ущільнення (якщо це потрібно), прибирання всіх приміщень та чищення гірок, ремонт конструкцій із заміною пошкоджених ділянок (або повноцінне оновлення споруди), регулярну перевірку.

Реклама