У Франківську влаштували пікнік для «бідних друзів» (ФОТО)

Автор: Кучерук Софія

05 Жов, 2024 09:27

Поділитись публікацією
У Франківську влаштували пікнік для «бідних друзів» (ФОТО)

4 жовтня в Івано-Франківську організували пікнік “Свято пирога” для безхатьків та людей у складних життєвих обставинах. Захід зібрав понад 100 учасників.

Читайте також: Допомога ВПО та дитяча школа миру: рік роботи гуманітарного центру Спільноти святого Егідія у Франківську (ФОТО)

Про це пише “Галка” з палацу Потоцьких.

Організатором події виступив Іван Харук, представник спільноти Святого Егідія. Він підкреслив, що головною метою таких заходів є об’єднання людей незалежно від їхнього соціального статусу.

«Це місце об’єднання, дружби. Тут багато і приїжджих людей, і місцевих, у кожного різна ситуація. І щоразу до нас приходить все більше людей. Вони можуть тут спілкуватися. Це особливий момент», — зазначив Іван Харук.

На пікніку гостей пригощали пирогами, тортами, макаронами, фруктами, солодощами та булочками. Волонтерка Уляна Притуляк, активно допомагала в організації “Свята пирога” та обслуговуванні. За словами жінки, вона бачить свою роль, як інструмент допомоги, але найціннішим для неї є вдячність, яку вона відчуває від людей.

«Такі заходи — це більше про відновлення гідності, щоб у цих людей не було відчуття, що вони гірші за інших. Щоб відчули тепло сімейного, домашнього…», — поділилася Уляна.

Окрім частування, «бідні друзі» мали можливість заспівати або прочитати вірші.