Веслувальники “Альбатросу” змаганнями на міському озері завершили літній сезон (ФОТО)

Автор: Кучерук Софія

05 Жов, 2024 15:09

Поділитись публікацією
Веслувальники “Альбатросу” змаганнями на міському озері завершили літній сезон (ФОТО)

5 жовтня на івано-франківському міському озері відбулися щорічні змагання з веслування від клубу “Альбатрос”. Турнір зібрав понад 100 дітей з різних куточків України. Учасники приїхали з Дубно, Рівного, Тернополя, Луцька, були й представники містечка Добротвір.

Читайте також: Прикарпатські веслувальниці на каное здобули золото та бронзу на чемпіонаті України

Про це пише “Галка” з місця події.

Осінні змагання від “альбатросівців” проводяться тут вже понад 50 років. Незалежно від рівня підготовки, всі учасники виходять на старт разом.

“Тут цікава сама філософія цих змагань, адже всі учасники виходять на старт одночасно, і це дуже мотивує”, – зазначив організатор, президент СК “Альбатрос” Віктор Вінтоняк.

Веслувальниця Ірина Федорів стала гостею турніру. Цього року вона перейшла до вищої категорії та вже встигла вибороти золото на чемпіонаті Європи. Спортсменка має надію, що зможе реалізувати себе на чемпіонатах світу та Європи в наступному році. Згадує, що починала тренування теж у цій водоймі. 

“Це дуже добре, що такі заходи проводяться. Тут вони розвивають себе, адже змагання – це найкраще тренування”, – каже Ірина Федорів.

Традиційні змагання клубу “Альбатрос” залишаються важливою частиною спортивного життя регіону, каже тренер клубу Микола Періг. І є підсумком літнього сезону

“Тут вони набираються досвіду. Тут вони тренуються, як правильно виходити, щоб не боятись води. Адже змагання — це не тренування, це зовсім інші відчуття і налаштування”, – ділиться заслужений тренер України Микола Періг.