Полярники показали нещодавно народжених поблизу “Вернадського” тюленят (ФОТО)

Автор: Застава Максим

06 Жов, 2024 20:16

Поділитись публікацією
Полярники показали нещодавно народжених поблизу “Вернадського” тюленят (ФОТО)

Поблизу української антарктичної станції “Академік Вернадський” у 2024 році народилися вже шестеро тюленят Веддела: чотири хлопчики та дві дівчинки. 

Стан тварин полярники моніторять під час піших виходів або за допомогою дрона, пише “Галка” з посиланням на сторінку станції.

За словами біолога 29 української антарктичної експедиції Світозара Давиденка, всі вони добре почуваються та активно ростуть.

“SeaBaby з мамою вибрали нове місце відпочинку: на кризі у протоці між островом Вінтер, на якому тюленя народилося, та островом Галіндез, де розташований “Академік Вернадський”. Тепер їх можна бачити прямо з вікна станції. Поруч у кризі є велика тріщина та доступ до відкритої води. Тож самиця вже залишає малюка й ходить харчуватися в океан. SeaBaby ж стає зовсім самостійним і от-от теж вчитиметься плавати. Іноді вони повертаються на острів Вінтер, де перебуває також три мами з дитинчатами. Одна родина знаходиться на островах Троє Поросят, а ще одна – за островом Гротто”, – діляться полярники.

Як зауважили на станції, перед пологами самиці час від часу змінювали місце розташування. Зокрема, кілька з них постійно переміщувались між Вінтером та Трьома поросятами, неначе обираючи кращий “пологовий будинок”.