Франківський медуніверситет відкрив центр цифрової стоматології з 3D-технологіями виготовлення протезів та коронок (ФОТО)

Автор: Кучерук Софія

07 Жов, 2024 13:38

Поділитись публікацією
Франківський медуніверситет відкрив центр цифрової стоматології з 3D-технологіями виготовлення протезів та коронок (ФОТО)

7 жовтня в Івано-Франківську національному медичному університеті відкрився центр цифрової стоматології, де зокрема безплатно протезуватимуть військовослужбовців. Відкриття центру приурочено до Дня університету.

Про це пише «Галка» з відкриття центру.

Завідувач кафедри стоматологічних технологій ІФНМУ Зиновій Ожиган, наголошує, що до оснащення центру, вони йшли декілька років.

«Зʼявилися можливість створити цей центр, де будуть навчатися студенти, здобувачі освіти. Також буде проходити навчання лікарів-стоматологів та проводитимуться майстер-класи. Це суттєвий крок в розвиток університету», – ділиться Зиновій Ожиган. 

Закупівля потрібної техніки відбувалась коштом самого університету та компанією FrankoLab. Центр оснащений 3D-сканер та принтерами. Завдяки цьому можна проводити друк коронок, різних конструкцій зубних протезів. Є печі для спікання кераміки та виготовлення безметалевих конструкцій.

 

Ректор Івано-Франківського медуніверситету Роман Яцишин каже, що сьогодні особливий день в історії університету.

«Наші студенти мають вчитися з сучасними технологіями. Стоматологія це – не просто наука про красу та естетику, а й про сучасність. Пришвидшені етапи виготовлення зубних протезів й інших матеріалів складає – це дуже важливо. Завдяки центру це буде швидко, якісно і надійно”, – каже Роман Яцишин.

Як писала “Галка” раніше Івано-Франківський національний медичний університет та Національна служба здоров’я України уклали договір щодо зубопротезування військових. Тепер держава компенсуватиме процедури медуніверситету.

Читайте також: "Медична освіта відрізняється від загальної", — ректор ІФНМУ пояснив, чому не варто об'єднувати франківські виші (ФОТО)