Спокій через кундаліні йогу: як франківка Христина Юрків допомагає жінкам, чиї близькі на війні (ФОТО)

Автор: Кучерук Софія

10 Жов, 2024 16:33

Поділитись публікацією
Спокій через кундаліні йогу: як франківка Христина Юрків допомагає жінкам, чиї близькі на війні (ФОТО)

В Івано-Франківську дружина військовослужбовця Христина Юрків розпочала заняття для жінок з кундаліні йоги. Ця методика поєднує фізичні вправи, медитацію та духовні практики, допомагаючи жінкам знаходити внутрішню гармонію та відновлення.

“Галка” завітала на підсумкове заняття однієї з груп і описує, як і для чого вони відбуваються.

Христина Юрків займається духовними практиками вже понад 23 роки. Її заняття у центрі атовця Ігоря Дільного “Нові Крила” мають різний напрямок. Учасниця аналізують свій рід, емоції, благополуччя, призначення. Кожне заняття ділиться на три частини: вступна лекція на певну тему, фізичні вправи та медитація. Як зазначає Христина, кундаліні йога це не просто фізичне навантаження – а шлях до внутрішньої гармоної і спілкування з Богом.

“Я навчалась і жила в монастирях Індії та Китаю, здобуваючи досвід у цій сфері. Свої заняття починала з пораненими військовослужбовцями, а пізніше перейшла до роботи з жінками. Моя мета – допомогти жінкам, особливо тим, хто стикається з високими емоційними та фізичними навантаженнями, аби вони могли віднайти спокій та гармонію”,- каже Христина Юрків.

Учасниця занять Ольга Богрик дізналася про нетипові для неї заняття кундаліні йоги через громадську організацію «Дружина Воїна». Вже після першого заняття вона відчула значні зміни.

«Моя трансформація відбулася швидко. Життя стало легшим, світлішим, я позбулася похмурості. Мені чоловік і син весь час нагадували про йогу. Бо я насправді дуже змінилась в кращу сторону не лише для себе, а й для них», – ділиться Ольга Бобрик.

А Людмила Сторожук відзначає, що для неї ці заняття – це можливість емоційно відновитися.

«Робота у мене важка, постійні емоційні навантаження. Тут я перезавантажуюся, зосереджуюся на своєму тілі, вимикаю думки й просто відпочиваю», – розповідає Людмила Сторожук.

Учасниці семитижневого навчального курсу отримали пам’ятні сертифікати. А Христина Юрків надалі запрошує на заняття дружин, мамів, сестер військових на заняття чекає гостей кожної середи.

Згодом на Галці очікуйте відеосюжет про кундаліні йогу.