“Я створювала не бізнес, а щасливу сімʼю”, – у Франківську 10-річчя відсвяткувала мережа дитячих садків “Вулик” (ФОТО)

Автор: Соня Грейда

10 Жов, 2024 15:41

Поділитись публікацією
“Я створювала не бізнес, а щасливу сімʼю”, – у Франківську 10-річчя відсвяткувала мережа дитячих садків “Вулик” (ФОТО)

10 жовтня франківська мережа дитячих садочків «Вулик» святкувала своє десятиріччя. Центральною подією свята став щорічний благодійний ярмарок для діток, постраждалих від війни.

Про це пише Галка з місця події.

За 10 років приватний дитячий садок «Вулик» пройшов великий шлях розвитку та вдосконалення, каже його засновниця, а пізніше й засновниця приватної гімназії «Крила», Наталія Ангеленюк.

“Коли моїй старшій донечці було чотири, я, як і кожна мама, прагнула створити для неї найкращі умови. Я мріяла про середовище, де б вона зростала в гармонії, безпеці та любові. Тоді я навіть не підозрювала, що це прагнення перетвориться на справу всього мого життя. Так народився наш перший дитячий садок. Затишний будинок із квітучим садом, де лунав дитячий сміх, став початком неймовірної історії.

Я не прагнула створити бізнес, я створювала щасливу сімʼю. В першому садку розпочали своє навчання вісім діток. І з кожним роком їхня кількість збільшувалась. Ці роки – це не просто історії про навчання, а історії про життя, про перші кроки, про перші успіхи, перші дружби, перші симпатії”, – ділиться Наталія.

Будівельна компанія “Спілка забудівників” від початку створення “Вулику” допомагає закладу рости й розвиватися. На святкування завітав голова правління БК “Спілка Забудівників” Микола Филюк, який зазначив, що завдяки таким прогресивним дитячим садкам у минуле відійшла “радянська система виховання”:

“Мережі “Вулик” вдалося вийти із тенет радянщини, цього традиційного московського стилю виховання дітей, як у казармі. Бо діти виростали духовно збідненими, зарядженими ворожою ідеологією. А у “Вулику” ростуть справжні українці.

Зараз ми розробляємо дуже великий будівельний проєкт, який через кілька місяців будемо презентувати. От там ми закладемо один, а може й не один “Вулик” та школу молодших класів. Бо нам потрібна правильна база для того, щоб наші діти були розумними, чуйними та чесними українцями”, – каже Филюк.

Центральною подією святкування став благодійний ярмарок, організований кухарями, вихователями та вихованцями закладу. Мета ярмарку – зібрати кошти на підтримку громадської організації GEN.UKRAINE, яка займається ментальною реабілітацією дітей, постраждалих від війни.

“У наших діток наразі є щасливе дитинство, але є дітки, в яких немає цього. Тому вже п’ять років поспіль ми проводимо осінні ярмарки у наших садках, аби підтримати діток, які на собі відчули жахи війни. Минулого року під час таких ярмарків у двох садочках ми зібрали орієнтовно 70 000 гривень. Сьогодні тільки на цьому садочку ми сподіваємося зібрати таку суму, або трішки більшу, бо ми запросили дуже багато гостей і сподіваємося, що вони будуть щедрими”, – розповідає керівниця мережі дитячих садків “Вулик” Інна Стефюк.

Читайте також: У Франківську на фасаді будинку створили рекордне мозаїчне панно (ФОТО)