Оптимізація: в обласній раді планують ліквідувати спеціалізований будинок дитини та центр соціальної підтримки дітей та сімей

Автор: Турій Роман

12 Жов, 2024 15:15

Поділитись публікацією
Оптимізація: в обласній раді планують ліквідувати спеціалізований будинок дитини та центр соціальної підтримки дітей та сімей

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики 11 жовтня підтримали ініціативи ліквідації спеціалізованого будинку дитини в Надвірній та обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей, що в Тлумачі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбк повідомив голова комісії Андрій Яворський, пише Галка

Зокрема планується припинення комунального некомерційного підприємства «Івано- Франківський обласний спеціалізований будинок дитини Івано-Франківської обласної ради» шляхом приєднання до комунального «Івано-Франківського обласного клінічного центру паліативної допомоги Івано-Франківської обласної ради». Цей заклад, за словами Яворського, опинився поза спроможною мережею закладів в процесі інфраструктурного етапу медичної реформи за кластерною методологією.

“Задля оптимального вирішення проблеми фінансового забезпечення та збереження кадрового потенціалу, пропонується реорганізація КНП «Івано-Франківський обласний спеціалізований будинок дитини Івано-Франківської обласної ради» шляхом створення на його базі віддаленого структурного підрозділу КНП «Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги Івано-Франківської обласної ради», що дозволить:

– залучити кошти програми медичних гарантій за відповідними пакетами медичних послуг;

– розширити послуги з надання паліативної допомоги дорослим і дітям та розвантажити стаціонарне відділення КНП «Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги Івано-Франківської обласної ради»;

– зберегти кадровий потенціал;

– впровадити на перспективу послуги з медичної реабілітації, зокрема для дитячого населення;”, – пояснив депутат.

Щодо ліквідації Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, що в Тлумачі.

“Частина працівників в вимушених відпустках, кількість дітей та сімей, які потребували перебування в цих будівлях суттєво зменшилась, утримання порожніх будівель є надто витратною справою. Цим рішенням допомоги сім’ям, які тимчасово перебувають в скрутних становищах, буде надаватися в одному місці, що суттєво зменшить витрати на господарську діяльність Центру, а також будуть передані будівлі Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату інтенсивної педагогічної корекції із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Івано-Франківської області у комунальну власність Тлумацької громади”, – пояснив Яворський.

Окрім цього, на запит від громади частину приміщень Центру переобладнають в спортивний зал для заняття дітей вільною боротьбою.  

Скільки людей залишаться без роботи, а також скільки коштів буде зекономлено через таке рішення Андрій Яворський не уточнив. 

Аби ініціативи набули чинності, їх має затвердити обласна рада.  

Читайте також: Медична комісія перевірила "ковідні" лікарні Прикарпаття. Назвали основі проблеми (ФОТО)