У Франківську заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі депутату із Запорізької області

Автор: Іра Блаженко

16 Жов, 2024 16:44

Поділитись публікацією
У Франківську заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі депутату із Запорізької області

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури 58-річному жителю Запоріжжя оголосили підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Про це пише “Галка” з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Слідством установлено, що підозрюваний у вересні 2023 року добровільно взяв участь у псевдовиборах депутатів, які проводила держава-агресор на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. За їх результатами він зайняв посаду депутата “Куйбышевского окружного совета депутатов первого созыва” від партії “єдина росія”. В подальшому так званого депутата затвердили «заступником голови постійної комісії з аграрних питань».
 
На службі в окупантів чоловік брав участь у створенні пропагандистських відеоматеріалів, в яких закликав до участі у виборах президента рф на тимчасово окупованих територіях України. Ці матеріали він розповсюджував в мережі Інтернет та на інформаційних ресурсах свого муніципального округу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Апеляція підтвердила довічний вирок прикарпатцю, який зґвалтував і вбив племінницю