З полону повернулися 95 українських захисників

Автор: Іра Блаженко

19 Жов, 2024 09:33

Поділитись публікацією
З полону повернулися 95 українських захисників

19 жовтня з ворожого полону вдалося звільнити ще 95 українських військовослужбовців. Серед них є азовці.

Про це пише “Галка” з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Вдалося повернути українців, які отримали так звані “вироки” судової системи країни-агресорки та були “засуджені”: 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення.

Серед звільнених з полону нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони, які захищали Маріуполь, Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину, Херсонщину. Це 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів.

Командир бригади “Азов” Денис Прокопенко заявив, що серед звільнених військовослужбовців є 34 військовослужбовців “Азову”.

За інформацією Координаційного штабу, чимало звільнених військовослужбовців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Це 58-й за ліком обмін, організований Координаційним штабом. У результаті нашої роботи з ворожої неволі визволено вже 3767 людей.

Зокрема, з російського полону звільнили військовослужбовця, правозахисника, співзасновника Центру прав людини ZMINA і Громадського радіо Максима Буткевича, який вступив до лав ЗСУ у перший рік повномасштабного вторгнення й у червні того ж року потрапив у полон.

Читайте також: Генштаб ЗСУ звинуватив росію в ударі по Оленівці, де тримали українських військовополонених. Азов пообіцяв помститися