Четверо прикарпатських авторів потрапили до списків української літературної премії від BBC

Автор: Соня Грейда

28 Жов, 2024 18:07

Поділитись публікацією
Четверо прикарпатських авторів потрапили до списків української літературної премії від BBC

Українська служба ВВС оголосила Довгі списки літературної премії “Книга року ВВС” у 2024 році, і серед номінантів опинилося четверо авторів з Прикарпаття.

Про це пише Галка з посиланням на ВВС Україна.

До довгого списку категорії “Книга року ВВС-2024” увійшов історичний роман Степана Процюка “Пан. Роман про Євгена Чикаленка”. У романі автор прагне не лише занурити читачів у багатогранний світ свого героя, а й показати передусім людину — Євгена Чикаленка. 

У номінації “Книга року ВВС-Есеїстика-2024” потрапив збірник есеїв Мирослава Лаюка під назвою “Бахмут”. Книга описує повномасштабне вторгнення росії через особистий досвід автора.

А до списку “Дитяча Книга року ВВС-2024” включили роман Василя Карп’юка “Чудернацька карпатська історія”. Це атмосферна зимова книжка, наповнена магією та карпатським колоритом. Карп’юк цікаво і з гумором розповідає про пригоди головних героїв, майстерно передаючи різдвяну атмосферу карпатського села. 

Також до списку “Дитяча Книга року ВВС-2024”  додали роман Вікторії Задорської “Скелети з шафи моєї бабці”. Історія бешкетної школярки Зоськи, бабця якої виявляється відьмою, в її домі мешкає привид Ромко, а в кінці вулиці є загадковий вхід у Казкокрай.

Читайте також: Мирослав Лаюк презентував в Івано-Франківську книжку про Бахмут (ФОТО)