Делегація із Прикарпаття вивчала досвід Марамуреського повіту у сфері туризму

Автор: Турій Роман

13 Чер, 2014 09:14

Поділитись публікацією
Делегація із Прикарпаття вивчала досвід Марамуреського повіту у сфері туризму

ГО «Туристична асоціація Івано-Франківщини» спільно з адміністрацією Марамуреського гірського природного парку організували навчальний візит делегації Долинського району до Марамуреського повіту Румунії для ознайомлення з туристичними можливостями та обміном досвіду у рамках україно-румунського проекту «Карпатські вузькоколійки». До складу делегації увійшли представники Долинської районної ради та районної державної адміністрації, Вигодської селищної ради, ТОВ «Карпатський трамвай» та приватні підприємці, що працюють в туристичній сфері.

Метою візиту було дослідження туристичної діяльності навколо вузькоколійки «Маконіта» у Васерській долині – найбільшої туристичної атракції у Марамуреському гірському природному парку, яка функціонує у рамках приватно-публічного партнерства, яка є цікавим для громади Вигоди у розрізі подальшого розвитку туристичної інфраструктури довкола Карпатського трамваю. На прикладі цього та інших туристичних об’єктів учасники також аналізували досвід залучення фінансової допомоги ЄС у туристичну сферу та розвиток громад. Румунські партнери презентували свої майбутні туристичні об’єкти, план їхньої реалізації та шляхи фінансування. Отримана інформація була корисною у проекції на роботу команди проекту по створенню Центру спадщини Вигодської вузькоколійки.

Окрім мандрівки паротягом «Маконіта» у Васерській долині, учасники відвідали кілька сільських зелених садиб, зустрілися з української громадою села Поеніле-де-Суб-Мунте, такі туристичні атракції , як «Веселий цвинтар», Борсанський монастир, Марамуреський музей під відкритим небом у Сігеті.