“Цей фільм мене порвав”, – професор Колумбійського університету про “Живу ватру”

Автор: Людмила Баран

20 Лип, 2015 08:06

Поділитись публікацією
“Цей фільм мене порвав”, – професор Колумбійського університету про “Живу ватру”

Мовознавець, кінознавець, професор Колумбійського Університету в Нью-Йорку Юрій Шевчук назвав відкриттям Одеського кінофестифалю фільм “Жива ватра” режисера з Івано-Франківщини.

Читайте також: Глава УГКЦ Святослав Шевчук відслужив святкову літургію у Галичі (ФОТО)

“На Одеському фестивалі відбулося захоплююче кінематографічне відкриття повнометражного документального фільму Остапа Костюка «Жива ватра». Цей фільм особисто мене порвав. Це філософська, глибока, тонко зроблена історія про вівчарство”, – сказав Юрій Шевчук у своєму інтерв’ю “Громадському радіо”.

Він зазначив, що режисер зумів зробити таку історію, яка зачаровує, але водночас не є колоніальним стереотипом, зведеним до  кептариків, топірців, “чічок-марічок”, якими звикли бачити гуцулів.

“Думаю, що в Костюка дуже гарне і цікаве майбутнє як у фільмаря, за умови, що у цій країні його підтримають”, – сказав Юрій Шевчук.

Нагадаємо, стрічка “Жива ватра” отримала спеціальну відзнаку журі Одеського кінофестивалю, а також – кінофестивалю у Канаді.

Фільм “Жива ватра” знімали на Гуцульщині – у Верховині, у Косівському районі. Метою проекту було збагнути тонкощі культури гуцулів, зафіксувати премудрості пастухів.

У кінопрокат «Жива ватра» має вийти восени.