У Франківську на Військових ветеранів облаштовують тротуар з “антикишенею” (ФОТО)

Автор: Костинюк Олександр

06 Лис, 2018 14:12

У Франківську на Військових ветеранів облаштовують тротуар з “антикишенею” (ФОТО)

На перехресті вулиць Галицької та Військових ветеранів завершується реконструкція ділянки тротуару, на якій буде облаштовано “антикишеню”.

Читайте також: Підприємці користуються тим, що в суботу й неділю інспектори з благоустрою не працюють, - Смушак про веломобілі в центрі міста (ФОТО)

Про це в мережі Facebook повідомив очільник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

“Такий елемент дизайну вулиць є відносно новим для українських міст, але в інших європейських країнах та деяких розвинених країнах світу антикишені на перехрестях і пішохідних переходах є звичним явищем уже десятки років”, – йдеться в повідомленні.

За словами Михайла Смушака, на переході навпроти магазину «Меблі», є, щонайменше, три причини для реалізації такого рішення:

1. Безпека руху: нарощення тротуару унеможливить паркування автотранспорту безпосередньо перед пішохідним переходом. А це, в свою чергу, суттєво підвищить безпеку пішоходів, які перетинають вулицю в цьому місці. Водії здалеку бачитимуть пішоходів, які готуються перейти дорогу, а пішоходи матимуть вдосталь часу, щоб оцінити дорожню обстановку та прийняти правильне рішення.

2. Доступність: додаткова площа тротуару дозволить облаштувати правильне пониження перед пішохідним переходом для забезпечення максимальної зручності пересування пішоходів, а особливо -для  людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

3. Зручність: облаштування антикишені дозволить розширити тротуар більш ніж у два рази, що є дуже суттєво на даній ділянці, яка раніше була «вузьким місцем» усієї вулиці. Розширення тротуару відбудеться за рахунок ліквідації сходинок вздовж фасаду будівлі, а також за рахунок нарощення в сторону проїжджої частини. Дане рішення жодним чином не вплине на рух транспорту та пропускну здатність, оскільки антикишеня не зачіпає смугу руху, а покриває лише ту зону в межах переходу, на якій було заборонено паркуватися.

“Впроваджуючи таке рішення, ми підвищуємо безпеку руху, забезпечуємо доступність та покращуємо зручність пересування пішоходів і велосипедистів на одній з найбільш завантажених ділянці вулиці Галицької”.

“Станом на сьогодні (6 листопада, – ред.) підрядною організацією виконано монтаж нової бордюрної лінії та засипка основи тротуару. Роботи з мощення хідника плиткою заплановано завершити до кінця поточного тижня, за умови сприятливих погодних умов. Наразі, перепрошуємо за тимчасові незручності, та просимо поставитися з розумінням до необхідності проведення даних будівельних робіт”, – додає Михайло Смушак.

Приєднуйтеся до каналу “Галки” у Telegram - найважливіші та найсвіжіші новини одразу у Вашому телефоні! 

Подобається
  • like
  • exciting
  • laugh
  • surprise
  • sad
  • angry