У прикарпатській церкві освятили дзвіницю (ФОТО)

Автор: Борис Марія

07 Тра, 2016 17:45

Поділитись публікацією
У прикарпатській церкві освятили дзвіницю (ФОТО)

6 травня Церква відзначає пам’ять святого великомученика Юрія Побідоносця. Це свято є храмовим для громади с. Пшеничники, Тименицького району. З цієї нагоди відвідати парафію завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир.

Численні вірні, молодь та діти на церковному подвір’ї радо вітали свого Архієрея щирими посмішками та словами. Серед присутніх на торжестві був і Міністр культури України п. Євген Нищук, який має коріння в цьому селі, прес-служба Архієпархії УГКЦ.

Розпочались урочистості з спільної Архієрейської Божественної Літургії, під час якої Владиці співслужили численні священнослужителі на чолі з отцем-деканом прот. Петром Скрипником. Під час проповіді Кир Володимир звернувся до вірян, розповідаючи життєвий шлях та мучеництво св. Юрія, щоб заохотити громаду до ревного наслідування життя святого.

«Святий Юрій мав можливість зазнати вигідного і радісного земного життя, але він, за натхненням Святого Духа, сміливо визнав, що є християнином. За це Юрій зазнав погорди, насмішок, знущань та мученицької смерті, – зазначив Митрополит, – тому св. Юрій є для нас вічно живим учителем і прикладом».

Після Літургії Владика подякував усім парафіянам за їхній вклад в розвиток парафіяльного життя та будівництво нової дзвіниці-каплиці. Також було вручено подячні грамоти кожному, хто прилучився до цієї великої справи.

Відтак розпочалось водосвяття, а опісля відбувся чин освячення нової дзвіниці, яка також служитиме як парафіяльна каплиця та навчальний клас, де діти матимуть нагоду пізнавати правди християнської віри. На завершення Митрополит Володимир закликав і надалі так добре та старанно працювати усіх на благо Святої Церкви та Батьківщини нашої України.