На Прикарпатті греко-католики проведуть заходи з нагоди Дня хворого

Автор: Людмила Баран

19 Тра, 2016 18:40

Поділитись публікацією
На Прикарпатті греко-католики проведуть заходи з нагоди Дня хворого

Від 2006 року УГКЦ в Україні відзначає День хворого. Цього року він припадає на 22 травня. Його відзначення має за мету привернути увагу християнської спільноти та суспільства загалом до хворих людей, їх родини та тих, хто облегшує їхні страждання – медичного персоналу та волонтерів.

“У Ювілейний рік Божого милосердя Церква закликає нас наслідувати образ «Милосердного Самарянина», тобто схилитися над тілесними і душевними ранами наших братів і сестер, особливо поранених на війні та на Майдані, допомогти пережити досвід хвороби, страждання із Божою благодаттю. У цей день наша спільна молитва та діла милосердя мають засвідчти нашу небайдужість та підтримку усім тим, хто потребує нашої допомоги”, – повідомляє прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У рамках відзначення Дня хворого, у лікувальних установах області священики молитимуться за одужання хпацієнтів, відвідуватимуть  важкохворих, благословлятимуть медичних працівників. Також  організовують  доброчинну акцію парафіян для допомоги хворим парафії (збірка коштів на лікування, медикаменти, реабілітацію, тощо).