163 студентів-медиків отримали дипломи стоматологів (ФОТО)

Автор: Турій Роман

18 Чер, 2016 16:07

Поділитись публікацією
163 студентів-медиків отримали дипломи стоматологів (ФОТО)

17 червня відбулася Урочиста Вчена рада з нагоди 34-го випуску студентів стоматологічного факультету. Захід проходив за участю представників ректорату і духовенства.

Цьогоріч на п’ятому курсі стоматологічного факультету навчалися 136 студентів (4 на бюджетній формі навчання) та 27 іноземних громадян.  Семеро випускників отримали дипломи з відзнакою: Наталя Струк, Зоряна Пришляк, Людмила Павликівська, Мирослава Симовонюк, Святослав Рожко, Зоряна Яворська, Надія Петраш.

Як зазначив голова Державної екзаменаційної комісії завідувач кафедри стоматології ПО Іван Палійчук, відповідно до результатів складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 2. Стоматологія» середній бал становить 75,5%. Під час другого етапу Державної атестації – практично-орієнтованого іспиту – студенти продемонстрували доволі високий рівень знань. Щодо зведених результатів по всіх дисциплінах, то абсолютна успішність становить 100%, якісна успішність – 72,6%.

«Стоматологія завжди була специфічним фахом, – зазначив декан стоматологічного факультету Олександр Бугерчук. – Людина, яка не відчуває справжнього поклику до спеціальності стоматолога, не зможе працювати у цій сфері».

Урочисту Вчену раду відкрив ректор ІФНМУ Микола Рожко, який у вітальному слові нагадав, що це перший випуск під керівництвом нової команди, яка очолює університет. Також керівник вишу зауважив, що цьогоріч в ІФНМУ налічується понад 1000 випускників.

До речі, серед випускників стоматологічного факультету також син ректора Святослав Рожко. Юнак каже, що ще з першого курсу його метою був диплом із відзнакою. Святослав зізнається, що батько його ніколи не примушував вчитися, натомість завжди пояснював необхідність якісної освіти. «Постійно прагнути до досконалості – це моя життєва позиція», – зазначив Святослав Рожко.

Чи не найактивнішою студенткою стоматологічного факультету протягом усіх років навчання була Зоряна Пришляк. Дівчина брала участь майже у всіх конференціях, олімпіадах та конкурсах, де здобувала чимало перемог. Зоряна каже, що мріяла про диплом із відзнакою ще з першого курсу.  «Для мене важливо отримати нагороду за свою працю», – каже випускниця.   Наразі Зоряна Пришляк планує продовжити навчання, можливо навіть у закордонному виші.

Ще одна відмінниця Надія Петраш зізнається, що на перших курсах було доволі важко вчитися, однак потім студентка адаптувалася і в останні роки не помічала жодних складнощів у навчанні. «Я закінчила гімназію, тож звикла багато і старанно вчитися, – каже дівчина. – В університеті найважче було звикати до латинських термінів».