Франківці незаконно виловлюють червонокнижний вид риби (ФОТО)

Автор: Дубінець Вікторія

26 Кві, 2017 15:30

Поділитись публікацією
Франківці незаконно виловлюють червонокнижний вид риби (ФОТО)

Під час нерестового періоду багато плідників риб, у тому числі й червонокнижних видів, заходять із Дністра у малі річки для відкладання ікри. Риба заходить і в Бистриці Надвірнянську та Солотвинську.

Цим користуються браконьєри. Так, ввечері 19 квітня мешканець Хриплина (Івано-Франківськ) на Бистриці Солотвинській в межах обласного центру сіткою довжиною 5 метрів піймав червонокнижного вирезуба причорноморського, який піднявся з Дністра на нерестовище у малій річці. Рибина була чималою (1,5 кілограма) як для загалом мілководної річки. Браконьєра затримала рибоохоронна група, до складу якої входили державні та громадські рибінспектори, громадські активісти. Для встановлення особи порушника викликали працівників поліції.

Своїми протиправними діями браконьєр завдав збитків на суму 10 тисяч грмвень.

Матеріали справи стосовно правопорушення, передбаченого частиною 4 статею 85 та статею 90 КУпАП, передали на розгляд суду. Браконьєру загрожує штраф до 680 гривень та відшкодування завданих збитків (10 тисяч гривень).

Наступного дня, 20 квітня, рибоохоронна група в складі державних та громадських рибінспекторів, громадських активістів на Бистриці Солотвинській в межах Івано-Франківська затримали рибалку, який своєю блешнею з трійником теж забагрив червонокнижного вирезуба. Риба була великою (1,5 кілограма) і чоловік (мешканець обласного центру) вирішив залишити її собі, не переймаючись тим, що ловити та знищувати червонокнижні види риб заборонено.

Порушнику правил рибальства загрожує штраф до 510 гривень та відшкодування завданих збитків (10 тисяч гривень). Матеріали справи передали на розгляд суду.

В обох випадках є перспектива відкриття кримінальних проваджень, йдеться на сайті Івано-Франківського рибоохоронного патруля.