Батькам маленьких прикарпатців із рідкісними захворюваннями передали виручені на аукціоні кошти (ФОТО)

Автор: Дубінець Вікторія

17 Тра, 2017 16:04

Поділитись публікацією
Батькам маленьких прикарпатців із рідкісними захворюваннями передали виручені на аукціоні кошти (ФОТО)

17 травня у Франківську передали кошти, виручені у рамках благодійної акції під час проведення «Карпатського простору», Міжрегіональному центру соціально-психологічної реабілітації дітей в області.

Читайте також: Протести шкодять інвестклімату: Торгово-промислова палата та організація роботодавців стали на захист Бойка і його ремонту "Дністра" (ДОКУМЕНТ)

Ідею акції запропонував нардеп Анатолій Матвієнко. Щоб зібрати кошти для важкохворих дітей, троє маленьких прикарпатців розмалювали 400 дерев’яних іграшок.

“Мені дуже сподобалося розмальовувати заради такої справи”, – зізнається Наталя із села Мединя.

На благодійному аукціоні зібрали 12 тисяч гривень.

“Купляли іграшки всі небайдужі або всі бажаючі. Більша частина послів, які перебували у Франківську, поїхали додому з іграшкою”, – розповідає керівник Івано-Франківської торгово-промислової палати Андрій Левкович.

Гроші передали двом батькам маленьких прикарпатців, у яких виявили рідкісні захворювання.

Допомогу отримала 3-річна Маруся, у якої унікальне орфальне захворювання: таких дітей, як вона, декілька на всю Україну.

Генетичне захворювання у дівчинки виявили у 1 рік 3 місяці. Відповідної програми допомоги в Україні немає, а Марусі щодня потрібна спеціальна суміш, яку продають у двох країнах світу, тому що звичайна їжа може бути отрутою для дитини.

Батьки витрачають близько 150-200 тисяч гривень на рік на лікування доньки.

“Коли сталось таке лихо, люди і благодійні установи, і навіть медичні заклади почали допомагати, хоч програми допомоги таким дітям у країні нема”, – розповідає батько дівчинки, учасник АТО Роман Кошовський.

Отримав допомогу і 9-річний хлопчик із Долинського району, у якого рідкісне захворювання, що вражає легені і підшлункову залозу. Щомісяця на лікування витрачають близько 20 тисяч гривень – 1\3 суми надає керівництво району.

“Він такий позитивний, оптимістичний, що на перший погляд і не сказали б, що у нього таке захворювання”, – розповідає мама Марія Медлак.

Хоч зібрали на аукціоні 12 тисяч гривень, торгово-промислова палата та благодійний фонд “Україна інкогніта” додали гроші, тому передали на лікування маленьким прикарпатцям по 10 тисяч гривень.

“Просимо вибачення за таку малу суму, але ця ідея буде продовжуватися і далі”, – сказав Левкович.

Під час “ПортоФранко” у червні теж організують таку акцію, передає “Галка”.

Теги: