Помер відомий історик та викладач Прикарпатського університету

Автор: Людмила Баран

25 Жов, 2017 17:32

Поділитись публікацією
Помер відомий історик та викладач Прикарпатського університету

25 жовтня 2017 року на 85-му році життя відійшов у вічність Петро Федорчак – доктор  історичних наук, професор кафедри історії слов’ян факультету історії, політології і міжнародних відносин ПНУ ім. В. Стефаника, почесний професор університету, заслужений працівник освіти України.

Читайте також: Президент відзначив двох прикарпатців

 Про це повідомляють на сайті Прикарпатського університету.  

Інформують, що панахида відбудеться 25 жовтня 2017 року о 19:00 год. в Будинку Скорботи за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Ребета, 3

Похорон відбудеться 26 жовтня 2017 року о 11:00 год. в Будинку Скорботи за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Ребета ,3 (виїзд автобуса з двору університету о 10:30 год.). Церемонія поховання відбудеться в Дем’яновому Лазі.

Петро Степанович Федорчак – відомий вчений-історик, автор виданих в Україні та зарубіжжі близько 160 публікацій (монографій, навчальних посібників та наукових статей) з історії України і зарубіжних слов’ян, міжслов’янських етнополітичних та культурних взаємин, державотворчих процесів та зовнішньої політики слов’янських держав, історичного краєзнавства, науково-методичного забезпечення навчального процесу у ВНЗ України.

Федорчак працював у Прикарпатському університеті з 1963-ого року, коли заклад ще був Івано-Франківський педагогічним інститутом, з 1982 по 1993  був проректором з наукової роботи, з 1993 до 2006-ого  очолював кафедру історії слов’ян.

 Упродовж 34 років був членом Вченої ради Педагогічного інституту та Університету, членом Ради Інституту історії і політології. Він також входив до редакційної колегії “Вісника Прикарпатського університету. Серія “Історія”, редакційної ради наукового і культурно-просвітницького краєзнавчого часопису “Галичина”. Нагороджений званнями «Відмінник народної освіти» (1977 р.), “Відмінник освіти України” (2000 р.),  удостоєний низки урядових нагород, почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Нагадаємо, 21 жовтня на 80-му році життя помер доктор медичних наук, колишній професор кафедри біохімії Прикарпатського університету  Іван Мазепа.

Теги: