На Прикарпатті чоловік побив співмешканку, бо застав її вдома з іншим

Автор: Застава Максим

01 Гру, 2017 16:45

Поділитись публікацією
На Прикарпатті чоловік побив співмешканку, бо застав її вдома з іншим

Долинський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок прикарпатцю, який жорстоко побив жінку.

У травні 2017 року в місті Долина чоловік у нетверезому стані сильно побив жінку, внаслідок чого потерпіла потрапила у лікарню зі закритою черепно-мозковою травмою та струсом мозку.

Обвинувачений свою провину визнає частково.

В судовому засіданні він пояснив, що вони разом із потерпілою орендували квартиру у якій разом проживали. Уночі, близько третьої години ночі він після посиденьок із друзями повернувся додому, де побачив свою жінку з невідомим чоловіком у спальні. Між обвинуваченим та потерпілою сталася сварка, під час якої перший несильно вдарив жінку по обличчю, після чого та спокійно вийшла із квартири.

Потерпіла суду пояснила, що квартиру орендувала вона за власні кошти і зазначила, що хотіла розірвати із обвинуваченим стосунки. Також жінка розповіла, що ударів було багато, зокрема: бив головою об стіну та наніс декілька сильних ударів ногою в обличчя. Обвинуваченій вдалося вирватися, після чого вибігла на вулицю, сіла в автівку та поїхала до місцевого відділу поліції.

Згідно з судово-медичною експертизою, у потерпілої дійсно були серйозні травми, такі як закрита черепно-мозкова травма зі струсом головного мозку; забій з травматичним набряком м’яких тканин на обличчі; синець на потилиці, інформує “Галка”.

Покази, які зловмисник дав суду зарахували як неправдиві та розцінив їх як намагання уникнути відповідальності за вчинення ним злочину.

У ході судового розгляду справи обвинувачений звернувся до суду з заявою-клопотанням про звільнення його від кримінальної відповідальності за вчинений злочин, на підставі Закону України «Про амністію в 2016 році» оскільки у нього на утриманні є неповнолітній син.

Орган пробації прийшов до висновку про те, що виправлення обвинуваченого можливе без позбавлення волі на певний строк.

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, та призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі одна тисяча 700 гривень.

Позов у частині стягнення матеріальної шкоди в сумі 22 тисячі гривень підлягає до часткового задоволення.